ΛΑΡΙΣΑ

Την Κυριακή στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας η τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας – Τον βωμό θα ανάψει ο Θανάσης Μαμάκος

Με κάθε επισημότητα, σε μια λαμπρή τελετή, η πόλη της Λάρισας υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα, την Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, στις 9 το πρωί, στο Α’ Αρχαίο Θέατρο, κατά την 6η μέρα του ταξιδιού της φλόγας στην Ελλάδα, μέχρι το Παρίσι, για τη διεξαγωγή των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων «Paris 2024». Να σημειωθεί ότι τον βωμό στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας θα ανάψει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος είναι και εκ των λαμπαδηδρόμων που συμμετέχουν στη διαδρομή για τη μεταφορά της φλόγας.

Οι κ.κ. Ιωάννης Βαλαώρας, Νικολέτα Βαϊοπούλου, Θεοπίστη Γεωργιάδου, Αναστάσιος Κουρδής και Φαίδρα Καλτέκη, μαζί με τον κ.Μαμάκο, θα είναι οι λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα, σε μια διαδρομή στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ο κ.Βαλαώρας, ο ποδοσφαιρικός θρύλος της Λάρισας, παρέλαβε την στολή του λαμπαδηδρόμου στη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο, στο Δημαρχείο της Λάρισας.

 

Διαδρομή

Η εκκίνηση της λαμπαδηδρομίας έχει οριστεί λίγο πριν τις 9 το πρωί, της Κυριακής, με τον πρώτο λαμπαδηδρόμο να παίρνει θέση στις 8.48, στην οδό 23ης Οκτωβρίου (στο ύψος του ξενοδοχείου “Διόνυσος”). Στη συνέχεια, η φλόγα θα κατευθυνθεί προς την οδό Κύπρου και μέσα από τον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου, θα φτάσει στο Αρχαίο Θέατρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής. Με το πέρας της τελετής, η φλόγα θα περάσει από τις οδούς Φιλελλήνων-Κύπρου (Λέσχη Αξιωματικών), στη συνέχεια μέσω της οδού Παναγούλη θα καταλήξει και πάλι στην οδό 23ης Οκτωβρίου (στο ύψος των οδών Υψηλάντου-Ηπείρου), από όπου και θα αναχωρήσει για τον επόμενο προορισμό της.

Λαμπαδηδρομία και τελετή στο Αρχαίο Θέατρο

Στις 8.48 πμ.: Ιωάννης Βαλαώρας (από 23ης Οκτωβρίου-Hotel Dionyssos – Κύπρου)

Στις 8.51 πμ.: Νικολέτα Βαϊοπούλου (Κύπρου ως συμβολή Βενιζέλου & Ολύμπου)

Στις 8.54 πμ.: Θεοπίστη Γεωργιάδου (Βενιζέλου & Ολύμπου ως Βενιζέλου & Φιλελλήνων)

Στις 8.57 πμ.: Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος (Βενιζέλου & Φιλελλήνων στο Αρχαίο Θέατρο)

Στις 9.00 πμ.: Έναρξη Τελετής Υποδοχής της Φλόγας και Αφής του βωμού

Στις 9.30 πμ.: Αναστάσιος Κουρδής (Αρχαίο Θέατρο ως Φιλελλήνων)

Στις 9.33 πμ.: Φαίδρα Καλτέκη (Φιλελλήνων-Λέσχη Αξιωματικών ως συμβολή Κύπρου & Παναγούλη)

Στις 9.36 πμ.: Λαμπαδηδρόμος ΕΟΕ (Κύπρου & Παναγούλη ως έξοδο)

Αυστηρή τήρηση του προγράμματος

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, θα έχουν τεθεί σε ισχύ ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την ομαλή διεξαγωγή της λαμπαδηδρομίας και την ασφάλεια των πολιτών, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας.

Για την είσοδο στο Αρχαίο Θέατρο, οι προσκεκλημένοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, καθώς και το αποδεικτικό (τα αποδεικτικά, για την περίπτωση ανηλίκων τέκνων), από την αίτηση που υπέβαλαν στη σχετική πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων.

Τονίζεται ότι η τήρηση του προγράμματος θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρή:

l Η προσέλευση του κοινού στο Α’ Αρχαίο Θέατρο θα ξεκινήσει στις 7.45 π.μ., ενώ η πόρτα εισόδου θα κλείσει στις 8.30 π.μ.

l Για τους πολίτες ΑμεΑ, έχει προβλεφθεί ειδική είσοδος, από την οδό Μητροπολίτου Ιωσήφ (Φρούριο).

Υπενθυμίζεται ότι για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των εννέα (9 ετών), ενώ οι εισερχόμενοι στο Αρχαίο Θέατρο ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να φορούν υποδήματα με τακούνι.

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας, τη λαμπαδηδρομία, σε κάποιο από τα σημεία παράδοσης-παραλαβής, της προαναφερθείσας διαδρομής, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΟΕ και της Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες