ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση Χαρακόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών: «Βαθιά η πίστη των Ελλήνων»

«Η Ορθοδοξία συνιστά ταυτοτικό στοιχείο του ελληνισμού, κάτι που αποτυπώνεται στην βαθιά πίστη των Ελλήνων, στις γεμάτες εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος και στην τήρηση των παραδοσιακών μας εθίμων. Αυτή την ορθόδοξη και κατ’ επέκταση χριστιανική διάσταση του ευρωπαϊκού πολιτισμού με το ανεκτίμητο αξιακό φορτίο που μεταφέρει, οφείλουμε να σεβαστούμε και να αναδείξουμε στη γηραιά ήπειρο. Υπ’ αυτό το πνεύμα, σε συναντίληψη και συνεργασία με φορείς και προσωπικότητες από τον ευρωπαϊκό χώρο, συνδιοργανώνουμε σε λίγες εβδομάδες στην Θεσσαλονίκη Διεθνές Συνέδριο. Γι’ όλα αυτά είχα την τιμή να ενημερώσω τον Μακαριώτατο, με την ευκαιρία των ευχών για το Πάσχα, και να τον ευχαριστήσω γιατί βρίσκεται πάντοτε κοντά στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής.

Διεθνές Συνέδριο στο ΑΠΘ

Ο επικεφαλής του διακοινοβουλευτικού θεσμού των Ορθοδόξων είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος για το επικείμενο Διεθνές Συνέδριο «Η πολιτική ως χώρος έκφρασης των χριστιανικών αξιών στην καθημερινότητα» που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 15-17 Μαΐου 2024. Το Συνέδριο διοργανώνεται από την ΔΣΟ σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), την Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC), την Επιτροπή των Καθολικών Επισκοπικών Διασκέψεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COMECE), και την οργάνωση Together for Europe. Μάλιστα, στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα υπογραφεί το κείμενο έκκλησης για τις χριστιανικές αξίες, στο οποίο οι παραπάνω οργανώσεις καταθέτουν απόψεις, ασκούν κριτική και οραματίζονται έναν δυναμικό διάλογο για το ευρωπαϊκό μέλλον, βασισμένο στις χριστιανικές αξίες και τις ευρωπαϊκές αρχές.

Ο Αρχιεπίσκοπος, από την πλευρά του, συνεχάρη τον Μάξιμο Χαρακόπουλο για την πλούσια δράση της διακοινοβουλευτικής οργάνωσης της οποίας ηγείται, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου της Θεσσαλονίκης και εξέφρασε το ενδιαφέρον του να ενημερωθεί για τα αποτελέσματά του.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Σύμβουλος της ΔΣΟ, δρ Κώστας Μυγδάλης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες