ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Καλούν σε νέα διαμαρτυρία οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης – «Δώστε μας πίσω τις ζωές μας» (φωτό – βίντεο)

Για εγκατάλειψη των πληγέντων από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου κατοίκων έκαναν λόγο μέλη της Επιτροπής Αγώνα των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στην πλατεία των Παλιών Εργατικών Κατοικιών, απευθύνοντας κάλεσμα στη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 23 Απριλίου στις 7:30μ.μ., στην οποία θα συντονίσουν τη δράση τους με άλλες επιτροπές πληγέντων.

«Οι εννιακόσιες τριάντα πλημμυροπαθείς οικογένειες των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, οκτώ μήνες μετά την καταστροφική πλημμύρα, είμαστε οργισμένοι γιατί κυβέρνηση, δήμος, περιφέρεια, που με τις εγκληματικές πολιτικές τους, μας άφησαν απροστάτευτους και πνιγήκαμε, στη συνέχεια μας εγκατέλειψαν στα προβλήματα και στον κίνδυνο νέων πλημμυρών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της επιτροπής πλημμυροπαθών, κ. Τάσος Τσιαπλές.

«Ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Μαμάκος, μας δήλωσε ότι δεν θα αλλάξει την απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ, ώστε να απαλλαγούν όλοι οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, είτε είναι ιδιοκτήτες – ενοικιαστές ισογείων διαμερισμάτων, είτε υπογείων που πλημμύρισαν, απο τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ, τα ανταποδοτικά τέλη, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό παντοπωλείο, διατηρώντας την απαλλαγή μόνο των κατοίκων των ισογείων. Μάλιστα στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο εισηγείται οι πλημηροπαθείς που είχαν μέχρι τώρα ελεύθερη πρόσβαση στο κοινωνικό παντοπωλείο, να μπαίνουν με βάση εισοδηματικά κριτήρια, που σημαίνει ότι αρκετοί θα κοπούν.

Ο δε περιφερειάρχης κ. Κουρέτας, ενώ μας είχε δηλώσει πριν δυόμιση μήνες ότι θα κλείσει συνάντηση με τον κ. Τριαντόπουλο, αυτό δεν έγινε. Μας υποσχέθηκε ότι θα διαθέσει 150.000 ευρώ για βάψιμο των εισόδων των εργατικών πολυκατοικιών, αλλά μέχρι τώρα τίποτα. Το ίδιο και για την αντιπλημμυρική θωράκιση των αναχωμάτων του Πηνειού στις Εργατικές Κατοικίες, γιατί δεν έχει χρήματα και περιμένει απο την κυβέρνηση», σημείωσε στη συνέχεια ο ίδιος.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες