ΛΑΡΙΣΑ

Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας για τη λίμνη Κεφαλόβρυσου: Δεν έχει περιέλθει καμία αναφορά για δραστηριότητες ψεκασμού με ζιζανιοκτόνο στη βλάστηση

Απαντώντας στην ανακοίνωση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» για το θέμα των ψεκασμών στις όχθες της λίμνης Κεφαλοβρύσου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συμπολίτες μας ότι η ασφάλεια του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη ΔΕΥΑΕΛ και τις υπηρεσίες της.

Αναφορές για τυχόν παράνομες και αυθαίρετες παρεμβάσεις σε χώρους που εφάπτονται με τις πηγές ύδρευσης του Δήμου και φυσικά τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης νερού θα πρέπει να γίνονται αμέσως στην υπηρεσία της ύδρευσης και κυρίως στην αρμόδια αρχή, την Ελληνική Αστυνομία, για τη σύλληψη του δράστη.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την καταγγελία για ψεκασμό με ζιζανιοκτόνο πλησίον της λίμνης Κεφαλοβρύσου, καμία αναφορά δεν έγινε στην Υπηρεσία μας ή την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να παρέμβουμε άμεσα για την εφαρμογή του νόμου.

Θα περιμέναμε ωστόσο η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» να έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της καταγγελίας και να έχει ενημερώσει τουλάχιστον τη ΔΕΥΑΕΛ άμεσα και με στοιχεία, πριν βγάλει την οποιαδήποτε ανακοίνωση.

Φαίνεται ότι με την ίδια ευκολία που δημοσίευσαν την ανακοίνωση, με την ίδια ευκολία υιοθετούν διάφορες αναφορές από ανώνυμους καταγγέλλοντες.

Η Υπηρεσία μας ήδη διερευνά την ανώνυμη καταγγελία, έχει ξεκινήσει ελέγχους για την ασφάλεια του νερού της λίμνης Κεφαλοβρύσου και θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες