ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος: Επιλογή εθνικής ευθύνης η υποψηφιότητα Μπελέρη με τη ΝΔ

«Στο χέρι μας είναι να πείσουμε ότι η ΝΔ ήδη έχει λάβει το μήνυμα της κοινής γνώμης. Δεν χρειάζεται να φανεί αυτό με την ψήφο στην κάλπη των ευρωεκλογών. Ήδη γίνονται κινήσεις διορθωτικές προς κάθε κατεύθυνση. Ο πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ το είπε και ο ίδιος, ότι δεν χρειάζεται να πέσει το μήνυμα στην κάλπη, ‘‘το έχω ήδη λάβει’’, και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται. Στους δύο μήνες μέχρι τις εκλογές θα παρουσιάσει και περαιτέρω δράσεις και θα καταστήσει το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ισχυρή παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για το μέλλον της χώρας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ Τηλεόραση και στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κολλάτο.

Σημαντικοί Λαρισαίοι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Ο κυβερνητικός βουλευτής υπογράμμισε ότι «η ΝΔ νομίζω παρουσίασε μέχρι στιγμής το καλύτερο ψηφοδέλτιο στον ελληνικό λαό με σοβαρές επιλογές. Στους 42 συμπεριλαμβάνονται και 2 + 1 Λαρισαίοι. Πέραν της Μαρίας Σπυράκη, της νυν ευρωβουλευτή που έλκει καταγωγή από τα μέρη μας, συμμετέχουν και δύο επιφανείς Λαρισαίοι. Και αυτό είναι σημαντικό, στους 42 να έχουμε 3 Λαρισαίους, τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου, τον Θεόφιλο Καραχάλιο και βεβαίως τον πρώην αρχηγό ΓΕΑ τον Γιώργο Μπλιούμη. Τα ζητήματα που έχουν υπηρετήσει και υπηρετούν είναι πολύ σημαντικά και σε επίπεδο ΕΕ και Ευρωβουλής και ευρωπαϊκών πολιτικών. Το ζήτημα της ευρωπαϊκής άμυνας, της ενιαίας εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής άμυνας καθίσταται όλο και πιο σημαντικό ζητούμενο για την ΕΕ. Γιατί μέχρι τώρα βασιζόταν στο στρατιωτικό βραχίονα του ΝΑΤΟ, αλλά πλέον μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις γενικότερες αναταράξεις που έχουμε και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, γίνεται κατανοητό ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αποκτήσει επιτέλους και ενιαία αμυντική πολιτική. Γι αυτό είναι σημαντικό στο Ευρωκοινοβούλιο να έχουμε ανθρώπους που γνωρίζουν εκ των έσω, έχοντας υπηρετήσει τις ένοπλες δυνάμεις. Όπως, επίσης, είναι σημαντική η παρουσία του Θεόφιλου Καραχάλιου στο ψηφοδέλτιο μας, γνωρίζει όσο λίγοι τα ζητήματα της υγείας. Σε επίπεδο ΕΕ με την πανδημία τα προηγούμενα χρόνια έγινε κατανοητό ότι πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο σε μια ευρωπαϊκή πολιτική ενίσχυσης της υγείας πανευρωπαϊκά, γιατί όχι να αποκτήσουμε μια κοινή πολιτική και στην υγεία, όπως έχουμε για παράδειγμα στην αγροτική πολιτική. Γι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και πάλι να τονίσω ότι η παρουσία του Θεόφιλου Καραχάλιου στο ευρωψηφοδέλτιό μας δείχνει και καταδεικνύει και την βαρύτητα που δίνει η ΝΔ στον τομέα της Δημόσιας Υγείας».

 

Στήριξη σε πρόσωπα του μείζονος Ελληνισμού

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ερωτηθείς για τη συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ του έγκλειστου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, σημείωσε ότι «δίνει μια ιδιαίτερη ώθηση στα ζητήματα διεκδίκησης των δικαίων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην πρώτη τετραετία έκανε τέτοιες επιλογές. Δεν περιορίστηκε μόνο σε επιλογές που προέρχονται από την Ελλάδα, από το Ελλαδικό κράτος, μόνο σε Ελλαδίτες, αλλά επέλεξε και πρόσωπα του μείζονος Ελληνισμού, όπως ο κ. Στυλιανίδης, ο νυν υπουργός Ναυτιλίας, πρώην Επίτροπος στην ΕΕ από την Κύπρο, και τώρα η επιλογή του Φρέντι Μπελέρη. Νομίζω ότι είναι μια εθνική επιλογή που πρέπει να τύχει προσοχής ιδιαίτερης από όλους τους πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου, διότι θα δώσει ένα βήμα στον Φρέντι Μπελέρη να υπερασπιστεί ακόμη πιο σθεναρά τα δίκαια των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας που καταπατούνται δυστυχώς βάναυσα από το καθεστώς, από την κυβέρνηση Ράμα. Όπως ξέρετε, η Χειμάρρα δεν θεωρείται ότι ανήκει στις μειονοτικές, τις λεγόμενες, ζώνες. Δεν απολαμβάνει των δικαιωμάτων που προβλέπονται στις ελληνοαλβανικές σχέσεις από τις υφιστάμενες Συνθήκες. Το καθεστώς Χότζα δεν την είχε εντάξει στις περιοχές που δικαιούνται οι Έλληνες να έχουν μειονοτική παιδεία, δημόσια μειονοτική παιδεία. Ενοχλούνται γιατί οι πολίτες της Χειμάρρας ψήφισαν κόντρα σε όλο αυτό το μπούλινγκ που ασκήθηκε από την κυβέρνηση Ράμα και εξέλεξαν τον Φρέντι Μπελέρη. Τον έβαλαν στη φυλακή με ένα σαθρό κατηγορητήριο. Ο άνθρωπος βρίσκεται μήνες τώρα, υπομένοντας ιώβεια αυτή την δοκιμασία. Νομίζω είναι μια πολύ σωστή επιλογή εθνικής ευθύνης η στάση του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της ΝΔ, του Κυριάκου Μητσοτάκη, να εντάξει τον Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και πιστεύω ότι θα επικυρωθεί από τους πολίτες αυτή η επιλογή, στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα και αναδεικνύοντας σε επίπεδο ΕΕ, το ζήτημα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο και του δικαιώματος να ζήσει στις πατρογονικές εστίες που εδώ και αιώνες, χιλιάδες χρόνια ζει και δραστηριοποιείται».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του Μάξιμου Χαρακόπουλου παρακάτω:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες