ΛΑΡΙΣΑ

Το 3ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα

Την περασμένη Δευτέρα, αντιπροσωπία μαθητών του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας, με τη συνοδεία Εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καλαμπάκα.

Αρχικά, επισκέφτηκαν το ΔΙΕΚ ΠΕ Τρικάλων – Ξυλογλυπτική Σχολή Καλαμπάκας, όπου περιηγήθηκαν στους χώρους της Σχολής, στο εκθετήριο, στις αίθουσες και στα εργαστήρια. Η Σχολή που πρωτολειτούργησε το 1949, μετατράπηκε το 2008 σε ΕΠΑΣ, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καλύπτοντας τις ανάγκες εκπαίδευσης των νέων της υπαίθρου στη χειροτεχνία ξύλου, τόσο για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, όσο και για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και διατήρηση της Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της λειτουργούν εργαστήρια ξυλογλυπτικής διδασκαλίας με τελευταίας τεχνολογίας ξυλουργικά μηχανήματα και τόρνους, αίθουσες διδασκαλίας σχεδίου, θεωρητικών μαθημάτων και Η/Υ, καθώς και αίθουσα εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη και εκθεσιακός χώρος παρουσίασης των ξυλόγλυπτων κατασκευών των σπουδαστών.

Ακολούθως, ανέβηκαν στους βράχους των Μετεώρων, όπου επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, γνωστή ως Μονή Μεγάλου Μετεώρου, το παλαιότερο και μεγαλύτερο από όλα τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένο στον πιο επιβλητικό βράχο και καταλαμβάνει περίοπτη θέση ανάμεσα στο μοναστικό συγκρότημα των Μετεώρων.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς την Ιερά Μονή Βαρλαάμ, που οφείλει την ονομασία της στον ασκητή Βαρλαάμ, ο οποίος πρώτος κατοίκησε τον βράχο τον 14ο αιώνα. Οι Μαθητές και οι Εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής και τους δόθηκε η δυνατότητα να επισκεφτούν το παρεκκλήσιο των Τριών Ιεραρχών και να προσκυνήσουν τα Άγια Λείψανα που φυλάσσονται εκεί.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι Μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στον Διευθυντή και τους Καθηγητές της Σχολής Ξυλογλυπτικής, και στις Μοναστικές Αδελφότητες της Μονής του Μεγάλου Μετεώρου και της Μονής Βαρλαάμ και ευχόμαστε καλή συνέχεια στο σημαντικό και αξιοθαύμαστο έργο τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες