ΛΑΡΙΣΑ

Παράρτημα Λάρισας του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου: Την Πρωτομαγιά απεργούμε τιμώντας την παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης

Κάλεσμα στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς απευθύνει το Παράρτημα Λάρισας του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου με ανακοίνωσή του. Ειδικότερα:

Στην περίοδο της “ανάπτυξής” τους, όπως μας λένε, τα μεροκάματα πέφτουν και η ακρίβεια ανεβαίνει. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα που παρουσίασε το Υπουργείο Πολιτισμού για το κλάδο μας μετά από έρευνα. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία κάθε ένα ευρώ που επενδύεται στο Θέαμα – Ακρόαμα αποδίδει 4 ευρώ, ενώ συγχρόνως έχει αυξηθεί η απασχόληση στον κλάδο μας και έχουν μειωθεί οι αμοιβές.
Αυτά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν επίσημα αποδεικνύουν τι σημαίνει ανάπτυξη, τι σημαίνει εκμετάλλευση. Όταν παρουσιάζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων στα Υπουργεία, μας απαντούν ότι δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα», τη στιγμή που οι ίδιοι παρουσιάζουν με υπερηφάνεια την ανάπτυξη των «λεφτόδεντρων που φυτεύονται στις αυλές των επιχειρηματιών του κλάδου και ποτίζονται από την χαμηλά αμειβόμενη εργασία των εργαζομένων.

Απέναντι σε αυτά τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο μας διαμορφώνοντας τα δικά μας αιτήματα διεκδικώντας το δίκιο μας.

Σήμερα στο επίκεντρο του εορτασμού της Πρωτομαγιάς μπαίνει η ανησυχία για τη διεύρυνση των πολεμικών μετώπων και η ανοιχτή εμπλοκή της Χώρας μας και συγκεκριμένα της πόλης μας σ’ αυτά, με αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολύτιμου εξοπλισμού. Είναι καθαρό στους περισσότερους ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, απειλούν ακόμα και με παγκόσμια σύρραξη.

Μπροστά σε αυτούς τους μεγάλους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής μας, απάντηση δεν είναι ούτε η μοιρολατρία και ο φόβος, ούτε ο εθνικισμός. Η νεότερη ιστορία της Χώρας μας δείχνει ότι και στις πιο δύσκολες στιγμές η πάλη των λαών μπορεί να ανοίξει το δρόμο της ειρήνης και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Με εμπιστοσύνη στην δύναμη της οργανωμένης πάλης και με σεβασμό στους μεγάλους αγώνες της τάξης μας

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ:

Να στηρίξετε τις πολύμορφες πρωτοβουλίες του Εργατικού Κέντρου Λάρισας που είναι σε εξέλιξη μπροστά στην 1η Μάη. Μετά το ποδοσφαιρικό τουρνουά 5×5 του ΕΚΛ με το συμβολικό σύνθημα “Περνάμε στην επίθεση για την ζωή που μας αξίζει”, σήμερα 30/4 στις 19:30 στην Δημοτική Πινακοθήκη παρουσιάζεται μουσικοθεατρική παράσταση για την Εργατική Πρωτομαγιά με την συμμετοχή της ορχήστρας του Παραρτήματος Λάρισας του ΠΜΣ.

Αυτό το μήνυμα θα μεταφέρουμε και εμείς, το Παράρτημα Λάρισας του ΠΜΣ με ένα συμβολικό τρόπο.

Ήδη την Δευτέρα 29 Απρίλη προχωρήσαμε κεντρικά σε κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι ενάντια στην προσπάθεια υποβάθμισης των μουσικών σπουδών. Εκεί παραδώσαμε το ψήφισμα του Συλλόγου μας μαζί με τις υπογραφές που το στηρίζουν. Σας καλούμε να συνεχίζετε να υπογράφετε και να στηρίζετε το ψήφισμα με τίτλο “ΟΧΙ στην υποβάθμιση των μουσικών σπουδών” : https://pmu.gr/?p=10014 Όσοι συμφωνείτε με το Ψήφισμα μπορείτε να στείλετε στο pmu@pmu.gr γράφοντας πάντα το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητα σας ή στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook : https://www.facebook.com/pmu.gr/posts/pfbid0apegM8N1QtJpS7WeR642skZcuZK8ohGgJbjX5bng5RV2A26unk1oLxaxXzCGQ6CYl

Συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 1η Μάη. Η Κυβέρνηση ανησυχώντας από τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στις 2 τελευταίες Απεργίες, παρά την προσπάθεια των ηγεσιών της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ να τις υπονομεύσουν, μετέφερε την αργία για τη δεύτερη μέρα του Πάσχα. Δηλαδή αφού μας έχουν μειώσει το μισθό με την ακρίβεια, αφού μας υπερφορολόγησαν, μας δίνουν δώρο μια μέρα άδεια για να ξεκουραστούμε!

Η απάντηση μας είναι η μαζική συμμετοχή στην Απεργία και στο Απεργιακό συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στις 10.30 μμ στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας. Θα συμμετέχουμε στην κατάθεση στεφάνων που θα προηγηθεί στο μνημείο Τάκη Γαργαλιάνου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες