ΛΑΡΙΣΑ

Κόκκαλης: Να κινητοποιηθεί άμεσα ο ΕΛΓΑ για την ακαρπία που πλήττει δενδροκαλλιέργειες στην περιοχή της Λάρισας

Άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού του ΕΛΓΑ για την ακαρπία που πλήττει τις δενδροκαλλιέργειες στην Περιφερειακή Ενότητα της Λάρισας ζητά με δήλωσή του ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωση: «Καθημερινά δενδροκαλλιεργητές της Π.Ε. Λάρισας εκφράζουν την ανησυχία τους για τα φαινόμενα της έλλειψης ανθοφορίας, της ανθόρροιας λόγω μη γονιμοποίησης καθώς και της έντονης καρπόπτωσης που παρατηρούν στις καλλιέργειες τους.

Οι παραγωγοί καταγγέλλουν ότι οι δενδροκαλλιέργειες τους πλήττονται από ακαρπία, ή από καρπόπτωση, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν για αυτές. Οι ζημιές απώλειας στην παραγωγή τους αναμένονται να είναι μεγάλες, γεγονός που θα προκαλέσει σημαντική μείωση στο εισόδημα τους.

Επιβάλλεται η άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού του ΕΛΓΑ για την παρακολούθηση και καταγραφή του εύρους του φαινομένου καθώς η ενέργεια αυτή αποτελεί μονόδρομο για την αναζήτηση στη συνέχεια πηγών για πιθανές αποζημιώσεις».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες