ΛΑΡΙΣΑ

Κουρέτας: «70 εκατ. ευρώ για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλία – Δέσιμο της ερευνητικής κοινότητας με τις επιχειρήσεις» (φωτό – βίντεο)

Η τελευταία ημερίδα διαβούλευσης των δράσεων στήριξης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας του προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027», ο επίλογος μιας προσπάθειας μηνών για την καταγραφή του δυναμικού που υπάρχει στην Περιφέρεια στον τομέα της επιχειρηματικότητας -όπως είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Δημήτρης Κουρέτας- έλαβε χώρα σήμερα, το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης στο πάρκο καινοτομίας Joist, στη Λάρισα.

O κ. περιφερειάρχης έκανε λόγο για ένα εγχείρημα αρκετά δύσκολο που υλοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Θέλω να πιστεύω στο τέλος του επόμενου μήνα, να έχουμε ολοκληρώσει το βασικό και τελικό κείμενο πάνω στο οποίο θα πατήσει η προκήρυξη των προγραμμάτων της Περιφέρειας. Συνολικά αυτός ο άξονας περιλαμβάνει 70 εκατομμύρια ευρώ για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, που επιθυμούμε να δέσει την ερευνητική κοινότητα με τις επιχειρήσεις, ώστε οι τελευταίες να αναπτυχθούν, να κάνουν προτάσεις για να δημιουργηθούν υπηρεσίες και προϊόντα που θα προχωρήσουν την οικονομία της Θεσσαλίας» δήλωσε ο κ. Κουρέτας.

Κατά την ημερίδα συζητήθηκαν τα θέματα της αγροδιατροφής, των βιοεπιστημών, των φαρμάκων και της υγείας.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες