ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συγκεντρώνονται δεκάδες οικογένειες θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών στην Λάρισα – Στο Κουλούρι τα χώματα από το ιδιωτικό οικόπεδο

Στη Λάρισα αναμένεται να συγκεντρωθούν μεθαύριο Κυριακή 31 Μαρτίου δεκάδες οικογένειες θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Η συγκέντρωση, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», θα γίνει στις 11.30 το πρωί της Κυριακής σε αίθουσα που τους παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο κτίριο της Θεοφράστου.

Πρόκειται για τη δεύτερη ανάλογη συνάντηση των οικογενειών των θυμάτων, στην οποία αναμένεται να λάβουν μέρος περί τις 30 οικογένειες, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση. Στο μεταξύ και σε ό,τι αφορά την πορεία της έρευνας, στο Κουλούρι, όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια της τραγωδίας του ΟΣΕ, θα μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες και τα χώματα που εναπόθεσε ιδιοκτήτης εταιρείας χωματουργικών μηχανημάτων σε ιδιόκτητο οικόπεδο της εταιρείας του.

Με Διάταξη του εφέτη-ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη, τις αμέσως επόμενες ημέρες τα χώματα θα ελεγχθούν από πραγματογνώμονες και υπαλλήλους της Χημικής Υπηρεσίας, όπως επίσης ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι θα κάνουν έρευνα για τον τυχόν εντοπισμό βιολογικού υλικού, ενώ με την περάτωση της έρευνας θα μεταφερθούν στο Κουλούρι.

Όπως είναι γνωστό, συνήγορος συγγενών θυμάτων της τραγωδίας ήταν αυτός που κατήγγειλε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι εργολάβος μετέφερε χώματα από τον τόπο της τραγωδίας σε οικόπεδο αμμορυχείου της εταιρείας του.

Μετά την καταγγελία, το ιδιωτικό οικόπεδο εντοπίστηκε και έπειτα από τη διαπίστωση ότι όντως εκεί έχουν μεταφερθεί χώματα, ο χώρος φυλάσσεται από την ΕΛ.ΑΣ. μέχρι να γίνει η νέα πραγματογνωμοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο εν λόγω εργολάβος τα ξημερωματα της 1ης Μαρτίου 2023 κλήθηκε στον τόπο του δυστυχήματος, προκειμένου να συνδράμει στο έργο της διάσωσης και για τον σκοπό

αυτόν με τα χωματουργικά του μηχανήματα διαμόρφωσε σε εγκατελελειμμένο αγρό χώρο πρόσβασης των γερανών αριστερά των εκτρο- χιασμένων βαγονιών.

Αυτά τα χώματα καθώς προέρχονταν από τον εγκαταλελειμμένο αγρό και όχι από τον τόπο του δυστυχήματος -σύμφωνα πάντα και με καταθέσεις- είναι που μεταφέρθηκαν με αρκετά φορτηγά σε ιδιωτικό οικόπεδο της εταιρείας και όχι στο Κουλούρι, όπως συνέβη εξ αρχής με τα συντρίμμια της τραγωδίας και τα αδρανή υλικά.

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ

Στο μεταξύ, προχθές, ο εκπρόσωπος συγγενών θυμάτων Χρ. Κωνσταντινίδης παρέδωσε στον κ. Μπακαΐμη ένα υπόμνημα, το οποίο περιλαμβάνει δεκάδες ερωτήματα σχετικά με «τις διαδικασίες που δεν έγιναν σωστά», όπως ανέφερε σε δήλωσή του, από την πρώτη ημέρα του δυστυχήματος. Σημειώνει, μεταξύ άλλων, και το αίτημα για ορισμό ειδικού πραγματογνώμονα, για «να δούμε τι ακριβώς γίνεται από την ώρα της σύγκρουσης μέχρι και σήμερα, ποια

ακριβώς πράγματα γίνανε, τα οποία γνωρίζει και η δικογραφία, αλλά θέλουμε να μάθουμε και να καταγραφούνε και να περάσουν στη δικογραφία και αυτά όλα τα πράγμα- τα που δεν έχουν γίνει ως όφειλαν, είτε από δικαστικές αρχές, είτε από τους θεσμούς, είτε από τις υπηρεσίες που από την πρώτη ώρα ήταν στον χώρο του εγκλήματος και κατ νένας δεν έπραξε τα αυτονόητα». Προσθέτει, τέλος, ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν συμπληρωματική μήνυση, διευκρινίζοντας ότι «η μήνυση είναι σχεδόν έτοιμη, αφορά όλα τα πρόσωπα που δεν έπραξαν σωστά».

Τον Εφέτη-Ανακριτή επισκέφθηκε, επίσης, προχθές και ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων Λουκάς Αποστολίδης, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «ο Εφέτης με διαβεβαίωσε ότι θα αποστείλει σχετική διάταξη προς τον ΟΣΕ, για να δούμε ποιος «ποντικός» έφτιαξε τις κρίσιμες ώρες αυτό το μοντάζ, το οποίο δημιούργησε τεράστιες αμφιβολίες, αμφισβητήσεις και αγανάκτηση στους συγγενείς».

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Β. Κακάρας)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες