ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Στο βωμό της κυβερνητικής επιβίωσης, η θυσία δύο υπουργών»

«Μετά το πέρας της χθεσινής διαδικασίας για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή, ένιωσα τόσο σαν πολιτικός, όσο και σαν άνθρωπος, όπως βέβαια και όλο το ΠΑΣΟΚ, πως έχουμε την ευθύνη να εντείνουμε ακόμη περισσότερο την κοινοβουλευτική μαςδράση, αφού όλοι βλέπουμε πως η διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ δε μπορεί να πάει άλλο…», υπογράμμισε στην εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» της ΕΡΤ1 με τους Κ. Παπαχλιμίντζο και Χ. Βίδου η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Παράλληλα, τόνισε τα εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης “πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη” και εξακολουθεί “να μας κουνάει το δάχτυλο”, ενώ μέσα στην απελπισία του δεν δίστασε να “θυσιάσει” -ξανά- το “δεξί του χέρι”, τον κ. Μπρατάκο, όπως ακριβώς είχε πράξει και στην περίπτωση του ανιψιού του, κ. Δημητριάδη, μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών.

Επιπλέον, μετά την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή δεν “γίναμε σοφότεροι”, αφού δεν είπε κουβέντα για το μπάζωμα του χώρου που συνέβη η τραγωδία, δεν είπε κουβέντα για την χάλκευση του ηχητικού των μηχανοδηγών από το μοιραίο βράδυ της συμφοράς των Τεμπών, ούτε βέβαια κατονόμασε τα δήθεν “συμφέροντα”, τα οποία δήθεν το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί και τα οποία δήθεν πολεμούν την κυβέρνηση της ΝΔ.

Και όλοι και όλες γνωρίζουμε, άλλωστε, πως η ΝΔ είναι το τελευταίο κόμμα που δικαιούται να μιλάει για εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Αλλά και το “κατάπτυστο” άρθρο του Βήματος –όπως αρέσκονται να το αποκαλούν τα κυβερνητικά στελέχη που υποτίθεται πως το περιεχόμενό του γνώριζαν από πριν- που εξέθεσε τη μαφιόζικη πρακτική της κυβέρνησης, η οποία φέρεται να μόνταρε κρίσιμα ηχητικά ντοκουμέντα στα υπόγεια του Μαξίμου, την ίδια ώρα που σωστικά συνεργεία και γονείς μάζευαν ακόμη τις σορούς των αδικοχαμένων παιδιών, δεν προήλθε μόνο από το Βήμα του κ. Μαρινάκη, αλλά είδαμε και την «Καθημερινή» να έχει παρόμοιο ρεπορτάζ από τον κ. Σουλιώτη.

Και σε τελική ανάλυση, ας μας απαντήσει η ίδια η κυβέρνηση, γιατί πιστεύει ότι τώρα τα “συμφέροντα” την “πολεμούν”, ενώ επί σχεδόν 5 χρόνια της παρείχαν πλήρη πολιτική “ασυλία”».

Επιπλέον, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως η ΝΔ, από τον πρωθυπουργό μέχρι το πιο χαμηλόβαθμο στέλεχος, συντεταγμένα παρέχουν πλήρη κάλυψη στον κ. Καραμανλή πράγμα που καταδεικνύει πως το ένστικτο της πολιτικής τους επιβίωσης είναι δυνατότερο από την όποια αίσθηση πολιτικής τιμής μπορεί να διαθέτουν.

«Οι αντιφάσεις των στελεχών της ΝΔ ήταν ξεκάθαρες καθ’ όλη τη διάρκεια της 3ήμερης συζήτησης στη Βουλή και μάλιστα μεγαλώνουν, όσο μαζεύονται συνεχώς οι αποδείξεις ότι πάνω στο έγκλημα των Τεμπών, συντελείται ακόμη ένα 2ο έγκλημα, αυτό της προσπάθειας μαφιόζικης συγκάλυψης των ευθυνών από την πρώτη κιόλας στιγμή που αυτό συνέβη. Το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να ξετυλίξει το κουβάρι στη Βουλή, προτείνοντας τη διενέργεια προανακριτικής επιτροπής, με βάση το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τη μη εκτέλεση της Σύμβασης 717, από τους κ.κ. Σπίρτζη και Καραμανλή, αντί της – κατ´όνομα- εξεταστικής επιτροπής που τελικά επέλεξε η ΝΔ, δήθεν για να διερευνηθούν οι ευθύνες του ατυχήματος από το …1997. Η πρότασή μας για προανακριτική υπάρχει σε κάποιο συρτάρι του Προεδρείου της Βουλής. Ας το ανασύρει η ΝΔ για να το θυμηθεί, αφού τώρα είναι τόσο απελπισμένη που βρήκε ως επικοινωνιακή άμυνα να πει πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καταθέσει τέτοια πρόταση. Η όλη στάση της κυβερνώσας παράταξης είναι άκρως υποκριτική, με πρώτο τον πρωθυπουργό, ο οποίος εχθές κοιτούσε προς τα θεωρεία της Βουλής τους συγγενείς των θυμάτων, λέγοντάς τους πως “Ουδέποτε υπήρξε εντολή για συγκάλυψη και σας κοιτώ στα μάτια”. Αυτά όμως είναι πρωτοφανή για μια Δημοκρατία που σέβεται τον εαυτό της. Φτάνει πια …», κατέληξε η Ευαγγελία Λιακούλη χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες