ΛΑΡΙΣΑ

Λαρισαίοι νεολαίοι ενημερώθηκαν για τις «Ευρωπαϊκές αξίες και τις Ευρωεκλογές», σε εκδήλωση του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Καινοτομία (φωτό – βίντεο)

«Ευρωπαϊκές αξίες και Ευρωεκλογές» ήταν το θέμα ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που διοργάνωσε σήμερα, το απόγευμα της Παρασκευής, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Καινοτομία δίνοντας την ευκαιρία σε νέους να εξερευνήσουν το ρόλο τους στην κοινωνία και να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος.

Οι παρουσιάσεις, τα διαδραστικά εργαστήρια και τα εκπαιδευτικά κουίζ κινητοποίησαν όσους νέους παραβρέθηκαν να εμπνευστούν από βιωματικές ιστορίες συμμετοχής στα κοινά και να γνωρίσουν ανθρώπους με τους οποίους μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και φιλοδοξίες.

Η εκδήλωση φιλοξένησε την κα Πόπη Δάλλα, εκπρόσωπο του Eurodesk, και τον κ. Αλέξανδρο Τσάτσο, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων, οι οποίοι εμβάθυναν στον ρόλο της νεολαίας στην τοπική και ευρωπαϊκή πολιτική, ενώ παράλληλα ενθάρρυναν την συζήτηση και την ανταλλαγή ιδεών.

Στην πρωτοβουλία του κέντρου για τη διοργάνωση της εκδήλωσης αναφέρθηκε ο υπεύθυνός του κ. Μιχάλης Τριανταφύλλου, υπογραμμίζοντας πως ο στόχος σχετίζεται με την ανάδειξη σημασίας της ψήφου στις ευρωεκλογές, όπως και την ανάδειξη αξιών και θέσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην καθημερινότητά μας.

«Μιλάμε για τη σημασία των Ευρωεκλογών. Είναι η ευκαιρία να ακουστεί η φωνή μας στην Ευρώπη και γι’ αυτό προτρέπουμε όλους τους νέους να προσέλθουν στην κάλπη» σημείωσε σε δηλώσεις της η κα Δάλλα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου EU Values, το οποίο συντονίζει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Καινοτομία.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες