ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΛΑΡΙΣΑ

Με πάνω από 250 αθλητές θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στα Φάρσαλα ο «3ος Μυρμιδόνων Άθλος»

Με περισσότερους από 250 αθλητές θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 31 Μαρτίου στα Φάρσαλα ο «3ος Μυρμιδόνων Άθλος», τον οποίο συνδιοργανώνει ο Δήμος Φαρσάλων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων.

Ο «3ος Μυρμιδόνων Άθλος» που πλέον έχει γίνει θεσμός και έχει μπει στο πανελλαδικό αθλητικό καλεντάρι, περιλαμβάνει αγώνα δρόμου βουνού trail, μήκους 21 χιλιομέτρων με πάνω από 1.000 μέτρα θετικής και αρνητικής υψομετρικής και απευθύνεται σε ενήλικες. Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί σηματοδοτημένο μονοπάτι, καθώς ξεκινάει και τερματίζει στο ίδιο σημείο.

Ο αγώνας, ο οποίος έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, θα διεξαχθεί στο αισθητικό αλσύλλιο της πόλης με τη συμμετοχή τόσο εξοικειωμένων αθλητών ορεινών αποστάσεων, αλλά και απλών πολιτών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να θαυμάσουν διάφορα αρχαιολογικά, ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, όπως για παράδειγμα τα αρχαία τείχη, η νότια πύλη της Ακρόπολης, το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, αλλά και να απολαύσουν τις μυρωδιές της φύσης σε ένα πανέμορφο ορεινό τοπίο, όπου οι εικόνες παραπέμπουν στην ομηρική εποχή του βασιλείου των Μυρμιδόνων και του ξακουστού Αχιλλέα με θέα την πόλη, τον θεσσαλικό κάμπο, τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο.

Σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φαρσάλων κ. Γιάννης Δημακόπουλος σημείωσε πως «πρόκειται για μία σπουδαία αθλητική διοργάνωση που πλέον αποτελεί εξέχοντα αθλητικό θεσμό και που βάζει την επαρχία Φαρσάλων στο κέντρο των δράσεων μαζικού αθλητισμού, συνδυάζοντας την ανάδειξη της πλούσιας ιστορικής και πολιτιστικής της κληρονομιάς».

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει στις 9 το πρωί της Κυριακής, στην πλατεία Δημαρχείου.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως η αθλητική αυτή οργανωμένη δραστηριότητα αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς αθλητές και φίλους του αθλήματος, συμβάλλοντας παράλληλα στην τουριστική και πολιτιστική προβολή της περιοχής.

Δείτε το βίντεο για τον αγώνα:

https://www.youtube.com/watch?v=WBxSxRLSMPc

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες