ΛΑΡΙΣΑ

Γιορτή του 55ου Νηπιαγωγείου Λάρισας για την 25η Μαρτίου

Με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης του 1821, το 55 Νηπιαγωγείο Λάρισας διοργάνωσε μια λαμπρή γιορτή, γεμάτη μελωδίες, χορούς και συγκινήσεις στο πάρκο Μπουκουβάλα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρέλαση των μαθητών.

Στο χαιρετισμό της, η διευθύντρια του σχολείου, κα Μπούρα Στέλλα, τόνισε τη σημασία της 25ης Μαρτίου και υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης της μνήμης των αγώνων των προγόνων μας καθώς και την ιερή υποχρέωση να μεταλαμπαδεύουμε στις νέες γενιές τα ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας και της δημοκρατίας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η νηπιαγωγός κα. Ζυγούρα Βάια, αναφερόμενη στην εθνική επέτειο και τόνισε μεταξύ άλλων τα λόγια του Α. Κάλβου: «Την Ελευθερία την κερδίζει κανείς, όταν είναι έτοιμος να βάλει για αντίβαρο την ίδια του τη ζωή. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία». Η ομιλία τελείωσε με τους στίχους του πνευματικού μας εθνάρχη Κ. Παλαμά: «Αυτό το λόγο θα σας πω , δεν έχω άλλον κανένα, μεθύστε με τ΄αθάνατο κρασί του Εικοσιένα!!!!!».

Στη συνέχεια, οι μαθητές του νηπιαγωγείου απήγγειλαν τον Θούριο του Ρήγα και τραγούδησαν τραγούδια για την επέτειο, την ελευθερία και παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος γονέων και συγγενών των μαθητών.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με χορούς μαθητών, συγγενών, τον Εθνικό Ύμνο και ζεστά χειροκροτήματα από το κοινό.        

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες