Συνταγές
Το λάθος που κάνεις και σου διαλύεται ο σιμιγδαλένιος χαλβάς

Πας να φτιάξεις τον ωραίο, τον παραδοσιακό χαλβά σιμιγδαλένιο αλλά σου διαλύεται; Σου έχω την λύση!
Πάμε να δούμε γιατί σου διαλύεται ο χαλβάς!
ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Ο ΧΑΛΒΑΣ;
Καταρχάς πρέπει να ξέρεις ότι για να πετύχεις τον σιμιγδαλένιο χαλβά πρέπει να ξεκινήσει από το σιρόπι! στη συνέχεια τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα εξής:
- Σοτάρεις το σιμιγδάλι στο ηλιέλαιο σε χαμηλή φωτιά και μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα
- Προσθέτεις το κουκουνάρι και σοτάρεις για 1 λεπτό
- ρίχνεις με μεγάλη προσοχή το κρύο σιρόπι (το έχεις αφήσει να κρυώσει πρώτα) στο σοταρισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
- Το βάζεις σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στο κέντρο και όταν κρυώσει το αναποδογυρίζεις σε μια στρογγυλή πιατέλα και το πασχαλίζεις με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Σε περίπτωση που το σιμιγδάλι σου βγει περίεργο, ας πούμε ότι σου βγαίνει ψιχουλιαστός, τότε μπορείς να προσθέσεις λίγο μέλι ή λίγο σιρόπι από γλυκό του κουταλιού!
Με αυτό τον τρόπο θα σώσεις το χαλβά σιμιγδαλένιο και δεν θα αναρωτιέσαι γιατι μου διαλύεται ο σιμιγδαλένιος χαλβάς!
Πάρε όλη την παραδοσιακή συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο και δεν πρόκειται ποτέ με αυτή την συνταγή να αναρωτηθείς γιατί σου διαλύεται!
- Χαλβάς;1 2 3 4
- Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι
- Χαλβάς σιμιγδαλένιος με βούτυρο γάλακτος
The post Το λάθος που κάνεις και σου διαλύεται ο σιμιγδαλένιος χαλβάς appeared first on Πέτρος Συρίγος.
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις