ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τρίκαλα 2023: Κι όμως σε αυτό το «σπίτι» κατοικούν άνθρωποι… (φωτό)

Αποκρουστικές όσο και τραγικές εικόνες κατέγραψε ο φακός του trikalaIN.gr, από μια τρώγλη κυριολεκτικά που θέλει να λογίζεται ως «σπίτι» και στο οποίο σήμερα κατοικεί μια οικογένεια, η ηλικιωμένη κ. Μαρία που πάσχει από άνοια, μαζί με τους δύο γιους της Αποστόλη και Δημήτρη, οι οποίοι μας υποδέχθηκαν με δάκρυα στα μάτια, όταν περάσαμε το κατώφλι τους.

Οι εικόνες που αποτύπωσε ο φακός είναι χαρακτηριστικές της τραγικής κατάστασης που επικρατεί. Υπάρχει μόνο ένα κρεβάτι και αυτό σπασμένο, στο οποίο κοιμάται-τρόπος του λέγειν- η κ. Μαρία, ενώ τα δύο αγόρια κοιμούνται στο πάτωμα, το οποίο όταν βρέχει έξω είναι γεμάτο νερά. Το ταβάνι είναι έτοιμο να πέσει, ηλεκτρικό ρεύμα δεν υπάρχει, για ψυγείο ούτε λόγος να γίνεται, λίγα πραγματάκια μόνο εδώ κι εκεί, ενώ η οικογένεια καθημερινά τρέφεται με λίγο φαγητό που παίρνει από την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης.

Αυτές οι εικόνες είναι «γροθιά στο στομάχι» όλων εμάς, που ζούμε σε μια σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία εν έτει 2023. Κι όμως υπάρχει κι αυτή η πλευρά της ζωής, υπάρχουν κι αυτοί οι συνάνθρωποι μας, που ζουν όχι απλά κάτω από το όριο της φτώχειας, αλλά δεν ζουν στην κυριολεξία. Γιατί αυτό δεν το λες ζωή.

Η οικογένεια, μέσω του trikalaIN.gr που ευαισθητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή αντικρύζοντας αυτές τις τραγικές εικόνες, κάνει έκκληση για βοήθεια από τις αρμόδιες αρχές, από τις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων και της Π.Ε. Τρικάλων. Να βρει ένα αξιοπρεπές σπίτι όπου μπορεί να στεγαστεί, να μπορεί να σιτίζεται στο κοινωνικό εστιατόριο και να υπάρχει και μια δουλειά, για να μπορούν να τα βγάζουν πέρα.

Ας βοηθήσουν οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες και όλοι εμείς με όποιο τρόπο μπορούμε αυτές τις δύσμοιρες και ταλαιπωρημένες ψυχές. Είναι κρίμα να υπάρχουν άνθρωποι που ζούνε χειρότερα και από τα ζώα. Αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένη και ανθρώπινη κοινωνία!

Πηγή: trikalain.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες