ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ακόμη περιμένουν στήριξη πλημμυροπαθείς στη Λάρισα – Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το δημαρχείο (βίντεο – φωτό)

Τις φωνές τους ένωσαν για ακόμα μία φορά οι επιτροπές πλημμυροπαθών από τις Εργατικές Κατοικίες της  Γιάννουλης, τη Φαλάνη, τον Άγιο Θωμά, το Κουλούρι και τη Νέα Σμύρνη , σήμερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, έξω από το Δημαρχείο της πόλης.

«Καθαριότητα, στατικότητα και τις αποζημιώσεις στο 100%, ζητούμε για πολλοστή φορά» επισημαίνει σε δήλωσή της εκπρόσωπος του των πλημμυροπαθών του Αγίου Θωμά και της Φιλιππούπολης.

Τονίζει ακόμη ότι: «Έχουν πληγεί σπίτια μαγαζιά χωράφια, ολόκληρες περιουσίες. Κάποιοι έχουν πάρει μερικά χρήματα. Δεν θα πάρουν όλοι 6.600 ευρώ, οι αποζημιώσεις θα δοθούν ανάλογα με το τι έχουν σημειώσει τα κλιμάκια για το κάθε σπίτι και κάθε επαγγελματικό χώρο.

Ακόμη, η εκπρόσωπος των πλημμυροπαθών χαρακτήρισε εμπαιγμό και αθλιότητα αυτό το χρηματικό ποσό, διευκρινίζοντας ότι: «Τα 600 ευρώ είναι για διατροφικές ανάγκες και τα 6.000 ευρώ για ηχοσυσκευές και επισκευαστικές εργασίες.

Τέλος τόνισε ακόμη ότι: «Ο Δήμος Λαρισαίων στο δημοτικό συμβούλιο στις 21 Σεπτεμβρίου υποσχέθηκε ότι δεν θα πληρώνουμε δημοτικά τέλη».

Εκπρόσωπος των πλημμυροπαθών των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης επισημαίνει: “Είμαστε εδώ γιατί 50 και πλέον μέρες μετά τη φονική πλημμύρα δεν έχει γίνει τίποτα από αυτά που διεκδικούμε για την αποκατάσταση των πληγέντων» και συμπληρώνει: «Οι κρατικοί, οι περιφερειακοί και οι δημοτικοί μηχανισμοί είναι απόντες εκκωφαντικά όλο τα διάστημα μετά την πλημμύρα».

Στη συνάντηση που είχαν οι επιτροπές με τους Αντιδημάρχους Δημήτρη Δεληγιάννη και Θάνο Αδαμόπουλο συζήτησαν διεξοδικά για το θέμα του καθαρισμού και των απολυμάνσεων.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες