Ανδρέας ΓιουρμετάκηςΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Όχι πια σεξ, μόνο Φίλη!

Γράφει ο Ανδρέας Γιουρμετάκης

ΔΙΑΒΑΣΑ την αντίδραση του κυρίου Βίτσα στη διαγραφή του από το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη: «μου λένε ότι ο Κασσελάκης μου έδειξε την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βρε αδερφέ εγώ την έχτισα».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι η ανοικοδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ συνέβη επί Βίτσα, όταν οι παλιοί ιδιοκτήτες έδωσαν αντιπαροχή το ταπεινό σπίτι του Συνασπισμού («της Αριστεράς και της Προόδου γωνία», που θα έλεγε ο μακαρίτης ο Τζίμης Πανούσης) και ανέλαβε την εργολαβία ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Παππά, μέτοχοι τότε της κατασκευαστικής εταιρίας «Αγνάντι» (Χρ. Καραμάνος, Ν. Παππάς, Α. Τσίπρας ΟΕ με διακριτικό τίτλο ΑΓΝΑΝΤΙ ΟΕ) που ονομάστηκε έτσι πιθανόν γιατί το μοναδικό ακίνητό που αγόρασε στη Σέριφο το αγνάντευαν από μακριά οι μέτοχοι, περιμένοντας ν’ αυτοαναγερθεί, καθώς αυτοί συζητούσαν σοβαρά το πως θα φτιάξουν τον κόσμο καλύτερο με τη βοήθεια του Φλαμπουράρη και την ευγενή συνεισφορά όποιου είχε ανάλογες (ή και μη ανάλογες) ιδέες: Καμμένου, Τέρενς Κουίκ, Κουντουρά, Σπίρτζη, Γεωργούλη, Βαρουφάκη, Λαφαζάνη κλπ.

 Σ΄ ΑΥΤΗ την ανοικοδόμηση, την μοναδική που έκανε ως πολιτικός μηχανικός ο Αλέξης Τσίπρας, το μείζον δεν ήταν αυτό που επικαλέστηκε ο Δημ. Βίτσας, το ποιος δηλαδή έχτισε την πόρτα, αλλά το πόσα τούβλα χρησιμοποιήθηκαν και πόση λάσπη έρρευσε ώστε να στηθεί το νέο οικοδόμημα. Είναι τόσο πρόσφατη ιστορία νομίζω, που περιττεύουν οι λεπτομέρειες, αν και μια ιδέα για τη λάσπη τουλάχιστον, μας έδωσε χτες ο Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στα πληρωμένα δημοσιογραφικά τρολ που εκτελούσαν συμβόλαια πολιτικού θανάτου στα υπόγεια του Μαξίμου…Αξίζει ωστόσο, να σημειώσει κανείς ότι προϊούσης της κατεδαφίσεως ελάχιστοι ασχολούνται με τους λόγους που την προκάλεσαν, οι περισσότεροι ασχολούνται με την (χα,χα,χα!) Αριστερά!

ΛΕΝΕ για τους γιατρούς που ήρθαν εκ μεταγραφής από τη Ρουμανία ότι είναι άσχετοι. Για τους μηχανικούς που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το επάγγελμά τους δεν έχουμε ακούσει κάτι. Ίσως, η περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα αποδειχθεί case study…Γιατί, είναι ο πρώτος μηχανικός που με προϋπηρεσία στις καταλήψεις ανέλαβε την αντιπαροχή του ακινήτου του «Συνασπισμού» με απευθείας ανάθεση από τον Αλέκο Αλαβάνο. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε μόλις δεκαπέντε χρόνια μετά: κατεδάφιση! Η μοίρα κάθε αυθαιρέτου…

ΓΙΑΤΙ, αυτό υπήρξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα αυθαίρετο που χτίστηκε με υλικά κατεδαφίσεως από το παλιό ΚΚΕ εσωτερικού, την παλιά ΕΑΡ, την ΑΚΟΑ του Γιάννη Μπανιά και ένα τμήμα της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που διαφώνησε όταν η Παπαρήγα ανέλαβε να αποσύρει το ΚΚΕ από τον παλιό ΣΥΝ. Ένα αυθαίρετο που χτίστηκε πάνω σε ένα μικρό «ρέμα», που εξελίχθηκε σε ποτάμι οργής για τα μνημόνια, φούσκωσε από λαικισμό και μετέφερε στην  πόρτα του τόσο ανομοιογενή φερτά υλικά: και Ζωή Κωνσταντοπούλου και Πάνο Καμμένο και Εξάρχεια και Βόρεια Προάστια και Περικλή Κοροβέση και Ραχήλ Μακρή και Λυδία Κονιόρδου και Ράλλια Χρηστίδου και Έλενα Ακρίτα και Άντζυ Σαμίου και Κωνσταντίνο Τσουκαλά και Παύλο Πολάκη και αριστερή διανόηση και αυριανιστές!

ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ αυτό για πολλά χρόνια «έκοβε» την θέα της χώρας προς την κανονικότητα. Και η αισθητική του έβγαζε μάτι: «Μητσοτάκη γαμιέσαι» σχηματισμένο με γυμνά κορμιά στην παραλία, φωτογραφισμένο από drone, η πιο πρωτοποριακή του installation! Στις πλέον καλές του στιγμές, παραχωρούσε βουλευτικές έδρες με rbnb σ’ όποιον εξεδήλωνε το θαυμασμό του στο οικοδόμημα. Κάπως έτσι λειτούργησε ώστε να θα βιογραφηθούν ως βουλευτές της Αριστεράς ο ναύαρχος Αποστολάκης, η Ράνια Θρασκιά, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Τέρενς Κουίκ, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής,  ο Παύλος Πολάκης, η Ελένη Αυλωνίτου, ο Γιώργος Πάντζας, και στο πάνθεον των βουλευτών της Αριστεράς τα ονόματα τους να συνυπάρχουν με αυτά του Λεωνίδα Κύρκου, του Μήτσου Παρτσαλίδη, του Ηλία Ηλιού,  του Χαρίλαου Φλωράκη και του Μίκη Θεοδωράκη!

ΗΤΑΝ προδιαγεγραμμένη η κατεδάφιση ενός τέτοιου αυθαιρέτου. Αρχικά φύσηξε δυνατά ο Μητσοτάκης (που τον είχαν υποτιμήσει ως άνεμο) και μετά ήρθε ο DanielΚασσελάκης και το σάρωσε! Τα θεμέλια του τρίζουν καθημερινά. Η μέρα που τα τούβλα κι η λάσπη θα το εγκαταλείψουν στο έλεος του θεού δεν αργεί κι η συζήτηση αντί να επικεντρωθεί στην αυθαιρεσία επικεντρώνεται στην Αριστερά! Οι άνθρωποι που δεν ντράπηκαν να δώσουν κοινούς αγώνες με τη Ραχήλ Μακρή και τον Πάνο Καμμένο «βγαίνουν από τα ρούχα τους» που έγιναν όμηροι ενός «δεξιού» αυτοδημιούργητου ελληνοαμερικάνου και του Πολάκη. Που δεν τους ενοχλούσε όταν συνυπήρχε με τον Τσίπρα, αλλά τώρα που συνυπάρχει με τον Κασσελάκη. Τον οποίο Κασσελάκη καταγγέλλουν γιατί δηλώνει ότι αλλά πίστευε πριν δέκα χρόνια κι άλλα σήμερα…Ποιοι; Οι ίδιοι που αλλά πίστευαν για τη Μέρκελ και τις αγορές το 2014 κι άλλα το 2015. Που άλλαξαν γνώμη σε μια νύχτα για το αν χρειάζονται τα μνημόνια. Που το πρωί της Κυριακής υποστήριζαν το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και το βράδυ της Δευτέρας υλοποιούσαν το ΝΑΙ εκείνων που λοιδωρούσαν! Που πίστευαν ότι τα διόδια πρέπει να καταργηθούν όταν ήταν στα «κάγκελα» και που ήρθαν στα Τέμπη για να εγκαινιάσουν τα καινούργια μόλις έγιναν κυβέρνηση! Και που ενώ ο Κασσελάκης ψέλλισε τη γελοία δικαιολογία ότι τότε που έλεγε αυτά με τα οποία διαφωνεί σήμερα, τα έλεγε γιατί «ήταν με γυναίκα και δεν περνούσε καλά», αυτοί δεν έχουν τίποτα να ισχυριστούν για τις οβιδιακές μεταμορφώσεις….

ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ τώρα κατεδαφίζεται σε ζωντανή σύνδεση κι ο εργολάβος το έχει σκάσει στο εξωτερικό. Του ζητούν να μιλήσει, αλλά αυτός τηρεί ευλαβικά το πρωτόκολλο των εργολάβων και σιωπά. Έχει αναλάβει μεγαλύτερο project πια: να φτιάξει την Ευρώπη. Με κατεδαφίσεις δεν ασχολείται. Μ’ αυτές ασχολούνται οι άστεγοι (Φίλης, Βίτσας, Σκουρλέτης) που – τι  ειρωνεία! – είδαν την κύρια κατοικία τους να βγαίνει σε πλειστηριασμό…Ασχολούνται κι εκείνοι που επενδύουν στο real estate (Παπαδημούλης, Κούλογλου κλπ).

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ απολαμβάνουμε ηδονικά το ξεχαρβάλωμα που γίνεται με υπόκρουση το ξεκατίνιασμα. Κάθισαν τόσο άσχημα στο σβέρκο μας για μια δεκαετία, που θα φτάσουν στο 3% κι εμείς θα θέλουμε κι άλλο! Και ευγνωμονούμε από καρδιάς τόσο τον από μηχανής Στέφανο, όσο και τους χιουμορίστες που τον ψήφισαν και συντελούν ώστε ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του. Αρκεί και μόνο η σκηνή που ο μισός μιντιακός όχλος βρίζει σκαιότατα τον Φίλη και τον Σκουρλέτη απαντώντας στον άλλο μισό που ασχολείται με την ομοφυλοφιλία του Κασσελάκη, για να σου φτιάξει τη μέρα! Ιδίως, αν διαδέχεται τη σκηνή που ο Πολλάκης αποκαλεί άνεργο τον Σκουρλέτη, την ώρα που εκείνος καλεί τον Τσίπρα ν’ απολογηθεί για τα πληρωμένα τρολ των υπόγειων του Μαξίμου!

ΝΟΜΙΖΩ ότι ζούμε ένα ριμέικ των χειρότερων στιγμών του «Αυριανισμού» των μέσων της δεκαετίας του ενενήντα. Τότε που η «Αυριανή» του Κουρή αφού πρώτα δόξασε τον Ανδρέα στην επιλογή της Δήμητρας «γιατί η Μαργαρίτα δεν του τηγάνιζε ούτε ένα αυγό», το «γύρισε» στα πρωτοσέλιδα με τις ολοσέλιδες γυμνές φωτογραφίες της πρωθυπουργικής συζύγου που συνοδευόταν από πιπεράτες δηλώσεις του Ζάχου Χατζηφωτίου που περιέγραφε  πως χάιδευε τα βυζιά της!

ΕΙΝΑΙ τυχαίο άραγε, που ο πόλεμος στο Ισραήλ, cover story στα ΜΜΕ όλου του κόσμου, «περνάει» σε δεύτερο πλάνο στη χώρα μας; Καθόλου. Εχθροπραξίες άλλωστε, διεξάγονται και εδώ, αλλά αναίμακτα και πιο διασκεδαστικά: με ρουκέτες που εξαπολύονται εκατέρωθεν, με ομήρους, θύματα και τον αμερικανικό παράγοντα να παρεμβαίνει μέσω Skype. Βοηθούντος μάλιστα, του προφίλ Κασσελάκη είναι κωμωδία, βγάζουν γέλιο και όχι θλίψη και αποτροπιασμό όπως αυτές του Ισραήλ.

ΘΑ πλήρωναν αδρά στο NETFLIX για να το κάνουν σειρά. Με τίτλο βγαλμένο από τα βαθιά 90΄s  όταν η Κατερίνα Τσεμπερλίδου συνέγραψε και κυκλοφόρησε το «Όχι πια σεξ, μόνο φίλοι»,  ελαφρώς πειραγμένο σε «Όχι πια σεξ, μόνο Φίλη»!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες