ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή η Λαρισαία γλύπτρια αστικού τοπίου Νέλλα Γκόλαντα

Θλίψη έχει σκορπίσει στη Λάρισα ο θάνατος της γλύπτριας αστικού τοπίου Νέλλας Γκόλαντα.

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο ηθοποιός Βαγγέλης Κολώνας, γράφοντας τα εξής: “Έφυγε η Νέλλα Γκόλαντα…

Η είδηση του θανάτου της Λαρισαίας γλύπτριας αστικού τοπίου Νελλας Γκόλαντα με ένα Μάη βουρκωμένο και με βοριά ήταν μια είδηση που με πάγωσε.. Ήταν φίλη μου την ήξερα πολλά χρόνια και  ήταν Γέννημα θρεμα της Λάρισας…Κόρη του ” γιατρου των φτωχών Γκόλαντα σπούδασε στη σχολή Καλών Τεχνών ειδικεύτηκε στο ψηφιδωτό για να γίνει η μοναδική γλύπτρια αστικού Τοπίου στην Ελλάδα…

Πόσο τυχαίο είναι που οι δύο νομπελίστες ποιητες μας Ελύτης και Σεφέρης θαυμασαν και μίλησαν εγκωμιαστικά για το έργο της… Αναμόρφωσε πολλές πλατείες όπως στο Φλοίσβο του Ν. Φαλήρου στη Νέα Μάκρη .. Στη Λάρισα στη Πλατεία Ταχυδρομείου στην Πλατεία Μιχαήλ Σαπκα (Κεντρική Πλατεία) ο Πηνειός σημείο αναφοράς για την πόλη με προοπτική να ενωθεί με το Αρχαιο θέατρο δύο δίδυμες παρουσίες στην Λάρισα.. Πρόσφατα βραβεύτηκε η πρόταση της εύχομαι να υλοποιηθεί…..Ο ποιητής του φωτός ο Ελύτης είπε “κι ένα πόντο πιο ψηλά να πάτε ανθρωποι, Ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός..”.

Η ΝΕΛΛΑ ΓΚΟΛΆΝΤΑ με το έργο της ανέβηκε στον Όλυμπο των ΑΘΑΝΆΤΩΝ…καλό ταξίδι Νέλλα..»

Η Νέλλα (Πηνελόπη-Ελένη) Γκόλαντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, η καταγωγή της όμως ήταν από τα Αμπελάκια. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών χαρακτική, ψηφιδωτό και τέχνη του βιβλίου.

Άφησε ανεξίτηλο το καλλιτεχνικό της αποτύπωμα στη Λάρισα με έργα σε δημόσιους χώρους όπως η Κεντρική πλατεία, η πλατεία Ταχυδρομείου και η πεζοδρόμηση και σύνδεση του περιβάλλοντος χώρου στο μεγάλο αρχαίο θέατρο της πόλης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες