ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο Πλαταμώνας είναι… βαμμένος λαρισινός – Δείτε το βίντεο

Μπορεί να ανήκει στην Πιερία, αλλά ούτε οι ίδιοι οι Πλαταμωνίτες δεν το κρύβουν πως ο Πλαταμώνας ουσιαστικά είναι… βαμμένος λαρισινός.

Για χρόνια ολόκληρα οι Λαρισαίοι τον προτιμούν για τις διακοπές τους ή για τις ημερήσιες εκδρομές τους για μπάνιο όλο το καλοκαίρι, ενώ πάρα πολλοί διατηρούν εξοχικά στο αγαπημένο τους θέρετρο.

Ο Πλαταμώνας είναι ένας πανέμορφος, παραθαλάσσιος και τουριστικός οικισμός ο οποίος βρίσκεται στο νότιο άκρο του Ν. Πιερίας στους πρόποδες του Όρους Ολύμπου. Διαθέτει μεγάλη ακτογραμμή με χρυσή άμμο, παραλίες με μεγάλα βότσαλα και κρυστάλλινα νερά.

Η παλιά σιδηροδρομική γραμμή που τον διασχίζει αποτελεί μια υπέροχη διαδρομή δίπλα στην θάλασσα και το πράσινο η οποία φτάνει μέχρι την παραλία του Παντελεήμονα περνώντας μέσα από την παλιά γαλαρία, ενώ ακριβώς από πάνω της δεσπόζει το επιβλητικό κάστρο του Πλαταμώνα.

Αποτελεί ιδανικό προορισμό τόσο τους καλοκαιρινούς μήνες όσο και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.

Το παρακάτω βίντεο που εκθειάζει τις ομορφιές του Πλαταμώνα δεν θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα, λοιπόν ένας Λαρισαίος. Δείτε από ψηλά την γοητεία αυτού του τόπου με το drone του Γιώργου Μάνου (Manos G & I):

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες