ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Δεκάδες νεκροί και βαριά τραυματίες στο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας! (φωτό – βίντεο)

Σε εθνική τραγωδία εξελίσσεται το δυστύχημα που έλαβε χώρα στις 11.24 το βράδυ της Τρίτης, με επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη με 350 περίπου επιβάτες, να συγκρούεται μετωπικά στο ύψος των Τεμπών (κοντά στο σημείο όπου έλαβε χώρα το δυστύχημα με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ), με άλλη εμπορική αμαξοστοιχία που βρίσκονταν στην ίδια γραμμή!

Οι δεκάδες νεκροί, ο αριθμός των οποίων ανεβαίνει διαρκώς, έχει μετατρέψει το συγκεκριμένο δυστύχημα στο μεγαλύτερο στην σιδηροδρομική ιστορία της χώρας μας. Δεκάδες είναι και οι σοβαρά τραυματίες, διασωληνωμένοι, εγκαυματίες και πολυτραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Λάρισας, της Κατερίνης και της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά στο σημείο της τραγωδίας επιχείρησαν 150 πυροσβέστες, 40 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά και γερανοφόρα οχήματα.

Η σύγκρουση των δύο τρένων εκτιμάται πως έγινε με μεγάλη ταχύτητα, περίπου 70 με 80 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τα πρώτα δύο βαγόνια της αμαξοστοιχίας κυριολεκτικά πολτοποιήθηκαν!

Οι διασώστες μέχρι τα ξημερώματα συνεχίζαν το έργο της αναζήτησης επιζώντων και της ανάσυρσης νεκρών, οι σοροί των οποίων ήταν εντός των μοιραίων βαγονιών.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Hellenic Train στην οποία ανέφερε πως «στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.

Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, οι οποίοι συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες. Αναμένεται συνεχής ενημέρωση».

ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σκηνές βγαλμένες από αρχαία τραγωδία εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης έξω από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, του Γενικού και του Πανεπιστημιακού.

Συγγενείς επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας συγκεντρώθηκαν περιμένοντας να μάθουν κάποιο νέο για τους δικούς τους ανθρώπους. Οδυρμοί, κραυγές και δάκρυα σπάνε τη νυχτερινή σιωπή για εκείνους που διαπιστώνουν ότι ο δικός τους άνθρωπος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Δείτε φωτογραφίες:

Τα ασθενοφόρα δε σταματούσαν τις διακομιδές, αφού οι τραυματίες ήταν δεκάδες, άλλοι σοβαρά, άλλοι διασωληνωμένοι, άλλοι εγκαυματίες, άλλοι πολυτραυματίες με σοβαρά κατάγματα και τραύματα.

Περίπου 270 άτομα απομακρύνθηκαν ασφαλώς, ενώ όσοι δεν είχαν τραυματιστεί μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στα σπίτια τους.

Κατά τη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά σε ορισμένα βαγόνια και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΛΕΥΡΗΣ – ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Στη Λάρισα έφτασε εσπευσμένα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αλλά και ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδοπουλος, οι οποίοι μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό βρέθηκαν στο σημείο της σύγκρουσης. Στο σημείο της σύγκρουσης φθάνει και το κινητό κέντρο επιχειρήσεων “Όλυμπος” για τον καλύτερο συντονισμό της όλης επιχείρησης.

Από την πρώτη στιγμή στον τόπο της τραγωδίας βρέθηκε το onlarissa.gr με τον δημοσιογράφο Θοδωρή Τσέτσιλα και τον φωτορεπόρτερ Ντίνο Στάκο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες