Βασίλης Ζωγράφος

Απαίτηση της κοινωνίας η προστασία της πρώτης κατοικίας

Η ταχύτητα έκδοσης της απόφασης του Αρείου Πάγου, η οποία δίνει το πράσινο φως στους servicers και στα funds να προχωρούν σε πλειστηριασμούς ακόμα και της πρώτης κατοικίας έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ. Δεν χρειάστηκαν ούτε είκοσι ημέρες για την καθαρογραφή και την έκδοσή της ,αφήνοντας έκπληκτο όλο το νομικό κόσμο!!!

Από προηγούμενες υποθέσεις όλοι γνωρίζουμε ,απαιτείται χρόνος πολλών μηνών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόφαση που αφορούσε τα αναδρομικά των συνταξιούχων η οποία εκδόθηκε μετά από ενάμιση χρόνο. Άλλο 20 ημέρες κι άλλο πάνω από 500 ημέρες. Μπαίνουν υποψίες στον κόσμο, πώς κάτι σκόπιμο γίνεται ,ιδιαίτερα όταν το κράτος είναι να επιστρέψει καθυστερούμενα στους μισθωτούς και συνταξιούχους. Καθυστερεί με διάφορα προσχήματα αφάνταστα.

Σε αυτό συνέβαλε και η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία στο πλαίσιο που νομοθέτησε, επιτρέπει πλειστηριασμούς και της πρώτης κατοικίας.

Ο κ. Στουρνάρας τον περασμένο Δεκέμβριο προϊδέασε την κοινωνία για το περιεχόμενο της απόφασης και έπεσε με ακρίβεια μέσα .Εκτός από την ταχύτητα της διαρροής που έγινε μετά τη διάσκεψη των Δικαστών.

Αν η Δικαιοσύνη λειτουργούσε με τέτοια αποτελεσματικότητα και ταχύτητα, η Ελλάδα θα ήταν υπόδειγμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φαίνεται ισχύει με εξαιρέσεις, όταν βολεύει τις τράπεζες, τα funds, τους κάθε λογής Πάτσηδες… Είναι ταξική η διάκριση και μέχρι ένα σημείο πρόκληση. Είναι υπέρ των λίγων και της ολιγαρχίας του πλούτου,των οικονομικά ισχυρών και κατά των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων .Τα οποία με τα συνεχή μνημόνια, τις πολιτικές λιτότητας, με τον κορωνοϊό, έχασαν τις δουλειές τους,έκλεισαν τα μαγαζιά τους, τους έλιωσε η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια.

Σήμερα οι πολίτες παραμένουν απροστάτευτοι. Όση “καλή ” προσπάθεια κι αν επιχειρείται, των κυρίαρχων ΜΜΕ για συσκότιση και παραπληροφόρηση. Προεκλογικά, εννοείται ο κ.Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου που θα αγωνιά για το “κεραμίδι του”,που απέκτησε με χίλια βάσανα και στερήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. προστάτευσε την πρώτη κατοικία μέσα στα μνημόνια, αντιμετώπισε τη “λύσσα” των αρπαχτικών και τα κατάφερε.

Μόνο μια αριστερή μια προοδευτική, δημοκρατική κυβέρνηση μπορεί να απλώσει δίχτυ προστασίας στην πρώτη κατοικία.

Αυτή η κυβέρνηση είναι του ΣΎΡΙΖΑ – Π.Σ., με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Στις εκλογές που πλησιάζουν, να γίνει το πρώτο βήμα κι αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. να βγει από την κάλπη πρώτο κόμμα και ενισχυμένο.

Ζωγράφος Βασίλης Συντονιστής ΝΕ Ν. Λάρισας και μέλος της ΚΕ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες