ΛΑΡΙΣΑ

Ευχαριστίες από Μανώλη σε Αγοραστό για το έργο του λιφτ στον Κίσσαβο

Με αφορμή την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για ένταξη του έργου κατασκευή συρόμενου σχοινοσιδηρόδρομου (λίφτ), στη τοποθεσία Κάναλος στο όρος Όσσα (Κίσαβος),
στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Θεσσαλίας με συνολικό προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης σε δήλωση του αναφέρει:

“Ως Δήμαρχος Τεμπών, δηλώνω την ικανοποίησή μου, για τη χθεσινή δήλωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού, με την οποία ανακοίνωσε την κατασκευή συρόμενου σχοινοσιδηρόδρομου (λίφτ), συνολικού μήκους 330 μέτρων στη θέση Κάναλος στον Κίσσαβο. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Θεσσαλίας με συνολικό προϋπολογισμό 1.000.000€. Σκοπός του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι η εκμάθηση ενός αθλήματος της χιονοδρομίας, που αφορά τις καταβάσεις για όλες τις ηλικίες (αρχάριους και μικρά παιδιά).

Για το συγκεκριμένο έργο, συνεργαστήκαμε και αγωνιστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια έως σήμερα με τον Ορειβατικό Σύλλογο Λάρισας, δώσαμε αρκετούς αγώνες, μέαα από συνεχείς και επίπονες προσπάθειες, ώστε να υλοποιηθεί τελικά αυτό το εγχείρημα, το οποίο αποτελεί όνειρο ζωής όχι μόνο του ΕΟΣ Λάρισας, αλλά και όλων των κατοίκων της περιοχής του Δήμου Τεμπών, για το οποίο υπάρχει και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών.

Ένα χρόνιο αίτημα λοιπόν, το οποίο παίρνει σάρκα και οστά, χάρη στον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, τον οποίο ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και στον οποίο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την υπογραφή της συγκεκριμένης ένταξης.

Το συγκεκριμένο έργο θα δώσει πνοή και ζωντάνια στον Κίσσαβο, ένα από ψηλότερα βουνά της Ελλάδας και σε συνδυασμό με την ύπαρξη του καταφυγίου από τον ΕΟΣ Λάρισας, θα αναπτύξει και τον χειμερινό εκτός από τον θερινό τουρισμό. Ο Κίσσαβος και η Σπηλιά είναι μία ανάσα από την πόλη της Λάρισας, κάτι το οποίο αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τους κατοίκους της και όχι μόνο.
Επίσης, να μη λησμονούμε ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ο Κίσσαβος αποτέλεσε ανάσα εξόρμησης και ξεγνοιασιάς για τους κατοίκους της Λάρισας και των γύρω περιοχών.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες