Συνταγές
Γαλατόπιτα με άρωμα αμυγδάλου

Προετοιμασία
15 min
Χρόνος ψησίματος
50 min
Μερίδες
8
Γαλατόπιτα παραδοσιακή και άκρως βουτυρένια θα την βρεις μόνο εδώ! Η πιο νόστιμη γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας και το πιο τρομερό στήσιμο σα να το έχεις πάρει από ζαχαροπλαστείο θα την βρει μόνο εδώ!
Το μυστικό που θα κάνει τη γαλατόπιτα να απογειωθεί είναι το γάλα! Αν επιλέξεις ένα καλό ωραίο γάλα, θα δεις ότι η γεύση της γαλατόπιτας δεν συγκρίνεται με καμία!
Γαλατόπιτα:
Γαλατόπιτα Υλικά:
- 1 lt γάλα αμυγδάλου
- 125 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 120 γρ μαργαρίνη
- 150 γρ ζάχαρη
- 3 κρόκους αυγού
- Ξύσμα από 1 πορτοκαλί
- 1 βανιλίνη ή 2 γρ εκχύλισμα
- 1 πρέζα αλάτι
Γαλατόπιτα – Για το στήσιμο:
- 1 αυγο
- 4 κ.τ.σ γάλα αμυγδάλου
- 250 γρ φύλλο κρούστας (6τμχ)
- 150 γρ βούτυρο
- 50 ml ηλιέλαιο
- 30 γρ ζάχαρη
- 1/2 κ.τ.γ κανέλα
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ:
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΥΝΤΑΓΗ:
- Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το ξύσμα πορτοκάλι, το αλάτι και τη μισή ποσότητα της μαργαρίνης ανακατεύουμε και με το που πάρει βράση προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε για 4 λεπτά.
- Βγάζουμε από τη φωτιά και αλείφουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα βούτυρο.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
Γαλατόπιτα για το στήσιμο:
- Λιώνουμε το βούτυρο με το ηλιέλαιο.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα ταψάκι μιας χρήσης ή ταψί ή τσέρκι αποσπώμενο στρογγυλό 26εκ αλειφουμε με το μείγμα βούτυρο.
- Κόβουμε τα φύλλα στη μέση(όποτε γίνονται 12) και τοποθετούμε ένα φύλλο κάτω και το άλλο σταυρωτά από πάνω του, ενδιάμεσα βάζουμε βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα της ζάχαρης.
- Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Έπειτα βάζουμε όλη την ποσότητα της κρέμας στο κέντρο και διπλώνουμε τα φύλλα προς τα μέσα .
- Βάζουμε γύρω γύρω στο ταψάκι και πάνω στα φύλλα βούτυρο.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με πιρούνι το αυγό με το γάλα αμυγδάλου και το βάζουμε από πάνω απ την κρέμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς για 50 λεπτά.
- Τα τελευταία 10 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ξανά ψήνουμε.
- Όταν βγάλουμε την γαλατόπιτα την αφήνουμε να κρυώσει καλά για να κόψουμε κομμάτι.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στο Petros-Syrigos.com, δείτε τις συνταγές μου στην εκπομπή «Το Πρωινό» με τη Φαίη Σκορδά στον ΑΝΤ1, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook για να βλέπετε τα καθημερινά νέα μου και φυσικά κάντε SUBSCRIBE στο κανάλι μου στο YouTube για υπέροχες & εύκολες συνταγές!
petros-syrigos.com
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις