ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Οι Ήρωες της Ελασσόνας φωτίζουν τη Θεσσαλική Γη»

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 110η επέτειο απελευθέρωσης της Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Μετά το πέρας της επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, της κατάθεσης στεφάνων και της παρέλασης στην Κεντρική Πλατεία, η Λαρισαία Βουλευτής δήλωσε τα εξής:

«Με βαθιά συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα στην Ελασσόνα, για να γιορτάσουμε τη συμπλήρωση 110 ετών από την απελευθέρωση της περιοχής από τον Οθωμανικό ζυγό.

Η 6η Οκτωβρίου 1912 αποτελεί ημέρα ορόσημο για τον Τόπο μας, που λούστηκε από το Φως της Λευτεριάς, έπειτα από αιώνες στο σκοτάδι της σκλαβιάς.

Σήμερα, με δέος και σεβασμό κλίνουμε το γόνυ στους Ήρωες της Θεσσαλίας, που ρίχθηκαν στη φωτιά της μάχης για να μπορεί η Γαλανόλευκη να ανεμίζει ψηλά και περήφανα. Αποτίουμε φόρο τιμής στην ανδρεία, την αγωνιστικότητα και την αυτοθυσία τους.

Σήμερα όμως η συγκίνηση περισσεύει, κυρίως γιατί τα νιάτα της Ελασσόνας, τα παιδιά μας, αγέρωχα παρέλασαν μπροστά μας, δείχνοντας τη συνέχεια της Ιστορίας μας, των αγώνων μας , αλλά και των μεγάλων προοπτικών μας . Γέμισαν την ψυχή μας με ρίγη εθνικής ανάτασης και ελπίδας.

Κοιτάζοντας το καθαρό βλέμμα των παιδιών μας, είμαι βέβαιη πως το μέλλον του Τόπου μας θα είναι εξίσου ένδοξο με το παρελθόν του.

Αρκεί να μην ξεχάσουμε ποτέ τους αγωνιστές της Ελασσόνας, τη δύναμη και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής τους.

Αρκεί να μη λησμονήσουμε τα διδάγματά τους. Με αυταπάρνηση μας έμαθαν ότι εμείς οι Έλληνες, όταν μονιασμένοι δίνουμε τα χέρια και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για έναν κοινό υψηλό σκοπό, μπορούμε και κάνουμε θαύματα.

Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία. Τη στιγμή που συμπληρώνεται ένας αιώνας από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η ακραία προκλητική ρητορική και συμπεριφορά, και ο επεκτατικός αναθεωρητισμός της Τουρκίας, με τις διαρκείς κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και κάθε έννοιας καλής γειτονίας, δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμούς και επικοινωνιακή διαχείριση, ιδίως ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Απαιτείται εθνική στρατηγική, με εθνική συνεννόηση των δημοκρατικών δυνάμεων του Τόπου.

Όσοι ανασαίνουμε σήμερα ελεύθεροι στη Θεσσαλική Γη, φέρουμε συλλογικό χρέος να τιμούμε με το καθημερινό μας παράδειγμα, την Ιερή Παρακαταθήκη που μας κληροδότησαν οι ηρωικοί παππούδες μας.

Ενώπιον των θυσιών τους, αλλά και μπροστά στα όνειρα και τις ελπίδες της νέας γενιάς, οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως «κόρη οφθαλμού» τις διαχρονικές Αξίες και τα ανυπέρβλητα Ιδανικά του Ελληνισμού και να μην σταματήσουμε λεπτό τον σύγχρονο αγώνα για Ελευθερία, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Αξιοπρέπεια».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες