ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η νέα Ταυτότητα Οπτικής Επικοινωνίας του Αμερικανικού Παρθενώνα σχεδιάστηκε στη Λάρισα! (φωτο)

Το Νάσβιλ, στο Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών, ονομάζεται και «Αθήνα του Νότου» εξαιτίας των πολλών πανεπιστημίων της περιοχής. Διαθέτει μάλιστα, από το 1897, το μοναδικό ολοκληρωμένο αντίγραφο του Παρθενώνα, που κατασκευάστηκε με αφορμή τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση της πόλης. Έκτοτε το κτίριο φιλοξενεί εκθέσεις και εκδηλώσεις, με σκοπό την εκπαίδευση ντόπιων και επισκεπτών στην αρχαιοελληνική κληρονομιά και στο αποτύπωμά της στον αμερικανικό πολιτισμό.

Το τελευταίο διάστημα το αρμόδιο Συμβούλιο του Νάσβιλ διαπίστωσε ότι, ενώ κάθε χρόνο εκατομμύρια ταξιδιώτες επισκέπτονται το κτίριο, λίγες μόνο εκατοντάδες χιλιάδες μπαίνουν στο εσωτερικό του. Έτσι, ανέθεσε σε ένα ελληνικό γραφείο οπτικής επικοινωνίας, το CURSOR DESIGN STUDIO, τη βελτίωση των μεγεθών αυτών με το σχεδιασμό νέου λογοτύπου και οπτικής ταυτότητας.

Ο Απόστολος Δ. Τσιοβάρας, ιδρυτής του CURSOR DESIGN STUDIO και βραβευμένος GRAPHIC DESIGNER, διεύθυνε τη συνολική προσπάθεια, αποδίδοντας ένα λογότυπο ικανό να μιλήσει για τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό σε μία σύγχρονη γλώσσα.

Πυρήνας του λογοτύπου είναι το ελληνικό γράμμα ‘’Π’’, που εκτός από αρχικό του ‘’Παρθενώνα’’ είναι επίσης το γράμμα από το οποίο αρχίζουν οι λέξεις ‘’Πύλη’’ και ‘’Πόρτα’’. Τα πάχη των δοκών του συμβόλου, όπως και οι τομές τους, σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να ενισχύσουν την αίσθηση της 3ης διάστασης και να οδηγούν τα βλέμματα στο εσωτερικό του Παρθενώνα, μέσα από την ανοιχτή του πόρτα: οι άνθρωποι πάντοτε ακολουθούν τα μάτια τους! Το σύμβολο ενισχύθηκε από την επωνυμία, η οποία περνά μέσα του, ώστε να τονίσει το ανοιχτό πέρασμα (μία ακόμη πρόσκληση).

Χαρακτηριστικά, ο κ.Τσιοβάρας δήλωσε ότι, “ο νέος λογότυπος είναι το όχημα που θα οδηγήσει τους ανθρώπους στο εσωτερικό του Παρθενώνα, αλλά και αυτό καθαυτό το κτίσμα στο μέλλον που του αξίζει».

https://www.nashvilleparthenon.com/

https://www.cursor.gr/

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες