ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας εν αναμονή της δίκης για τα επεισόδια στο Δημαρχείο

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους 4 πολίτες που κατηγορούνται για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον Αύγουστο του 2019 έξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας και η υπόθεσή τους έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί σήμερα (Τρίτη 4/10) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στο χώρο έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας.

Οι συγκεντρωμένοι με πανό και συνθήματα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους τέσσερις που παραπέμπονται για τέσσερις κατηγορίες (διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων από κοινού, απόπειρα διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού, βία κατά υπαλλήλων από κοινού, φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού που σύμφωνα με το κατηγορητήριο διέπραξαν όταν μπλοκαρίστηκε και ματαιώθηκε από πλήθος κόσμου η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που θα επικύρωνε τη δημοπρασία 10 δασικών τεμαχίων, έκτασης περίπου 38 στρεμμάτων, του Δήμου Καρδίτσας σε τεχνική εταιρεία, προκειμένου να περάσουν οι υποδομές μεταφοράς ρεύματος από τα αιολικά εργοστάσια που επιδιώκουν να κατασκευάσουν ιδιώτες στα Άγραφα.

Σε δηλώσεις τους στο KarditsaLive.Net δυο από τους τέσσερις συνηγόρους των κατηγορουμένων, οι κ.κ. Χαρ. Καπνιάς και Κων. Παπαδάκης εξέφρασαν την άποψη ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τη διάπραξη αδικημάτων από τους κατηγορούμενους πέρα από τη συμμετοχή τους σε μια μαζική κινητοποίηση και έκαναν λόγο για προσπάθεια να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των ανθρώπων που αγωνίζονται ενάντια στην λεηλασία της φύσης και την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, προσπάθεια που όπως υποστήριξαν θα έχει τελικά αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και θα ενδυναμώσει τον αγώνα αυτό.

Το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. κ. Αγγ. Γκαραγκάνη σε δηλώσεις της έκανε επίσης λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα βουνά που πρόκειται να ενταθεί και εξέφρασε την άποψη ότι είναι χρέος των πολιτών να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τους ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια σ’ αυτά σχέδια και παράλληλα να βάλουν φραγμό στην προώθησή τους. Να σημειωθεί ότι στο χώρο υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Πηγή: karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες