ΚΟΣΜΟΣ

Η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου της Σάρτζα επιστρέφει στις 2 Νοεμβρίου με θέμα «Διαδώστε τη λέξη»

Ένα από τα κορυφαία λογοτεχνικά γεγονότα στον κόσμο, η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Σάρτζα, έρχεται για 41η χρονιά με σκοπό να γεμίσει βιβλία και πολιτιστικές δράσεις το τρίτο μεγαλύτερο εκ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Βιβλίου της Σάρτζα, η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 2 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει 12 ημέρες.

Με θέμα «Spread the word» (Διαδώστε τη λέξη), η σημαντική αυτή πολιτιστική εκδήλωση στον αραβικό κόσμο, φιλοδοξεί να προωθήσει την διαρκή αποστολή του Οργανισμού Βιβλίου της Σάρτζα στην ανάδειξη του πολιτιστικού έργου του εμιράτου. Αλλά και να αυξήσει την ευαισθητοποίηση της κοινότητας σχετικά με τη δύναμη του γραπτού λόγου και τη σημασία του στην οικοδόμηση ενός φωτεινού, βιώσιμου μέλλοντος.

Η 41η έκδοση της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί στο Expo Center Sharjah από τις 2 έως τις 13 Νοεμβρίου και θα φιλοξενήσει την Ιταλία ως Επίτιμη Καλεσμένη Χώρα. Το σύνθημα της διοργάνωσης καλεί τους ανθρώπους όλου του κόσμου να πιστέψουν στη δύναμη των λέξεων για να χτίσουν γέφυρες πολιτιστικής επικοινωνίας βασισμένες σε ευγενείς αξίες.

Με καλεσμένους εκατοντάδες διακεκριμένους συγγραφείς και διανοούμενους από όλο τον κόσμο που θα ηγηθούν ενός ζωντανού πολιτιστικού προγράμματος, η έκθεση επιδιώκει να δείξει τι μπορούν να επιτύχουν οι λέξεις για να τιμήσουν και να αναδείξουν τον σεβασμό στην πολιτιστική πολυμορφία.

Σχολιάζοντας την επερχόμενη διοργάνωση, η Αυτού Εξοχότητα Αχμέντ μπιν Ρακάντ Αλ Αμέρι, Πρόεδρος του Οργανισμού Βιβλίου της Σάρτζα, δήλωσε: «Η 41η έκδοση της έκθεση ανανεώνει τη δέσμευσή μας στο σοφό όραμα που έθεσε η Αυτού Υψηλότης Σεΐχης Δρ. Σουλτάν μπιν Μοχάμεντ Αλ Κασίμι, μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου και κυβερνήτης της Σάρτζα, επικεντρώνοντας στην οικοδόμηση κοινωνιών που κατανοούν την πραγματική αξία των βιβλίων και τον διαμορφωτικό τους ρόλο στα αναπτυξιακά ταξίδια των εθνών. Επιβεβαιώνει επίσης τον αντίκτυπο των συγγραφέων, των δημιουργών και των διανοουμένων στην καθοδήγηση του ρόλου του πολιτισμού στην οικοδόμηση πολιτισμών και την απτή επίδραση στην ανθρώπινη συνείδηση».

Από την πλευρά της, η Khawla Al Mujaini, Γενική Συντονίστρια της Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου Σάρτζα, είπε ότι το σύνθημα της 41ης διοργάνωσης αντανακλά την αληθινή δύναμη που περιέχεται στις λέξεις και τον αντίκτυπό τους σε κάθε πτυχή της ζωής. «Με αυτό το σύνθημα, θέλουμε να μεταφέρουμε ότι οι λέξεις δεν γράφονται για να κρύβονται ανάμεσα στα εξώφυλλα των βιβλίων. Οι λέξεις βρίσκονται στον πυρήνα όλων των δημιουργικών επιδιώξεων και, στην πραγματικότητα, στην καρδιά όλων όσων κάνουμε».

Το 2021, η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Σάρτζα, διέσχισε ένα σημαντικό ορόσημο, γίνοντας το μεγαλύτερο εκδοτικό γεγονός της χρονιάς παγκοσμίως όσον αφορά τις ανταλλαγές επιχειρήσεων και τις πωλήσεις πνευματικών δικαιωμάτων.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις