ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με στόχο να διατηρήσει τα κεκτημένα

Η εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού (σε μια από τις καλύτερες χρονιές της ιστορίας του) τερματίστηκε στο Βελιγράδι και στο δραματικό φινάλε του ημιτελικού του φάιναλ φορ με την Εφές Αναντολού.

Το μεγάλο buzzer beater  τρίποντο του Βασίλιε Μίσιτς σταμάτησε το όνειρο του Ολυμπιακού για πρόκριση στον τελικό και άνοιξε διάπλατα τον δρόμο της Εφές για την back to back κατάκτηση του τίτλου, πρώτη ομάδα που τα κατάφερε μετά τους Ερυθρόλευκους τη διετία 2012-13.

Και όμως παρά την πίκρα για το αποτέλεσμα, η αποθέωση από τις  χιλιάδες κόσμου (στη μεγαλύτερη μετακίνηση ελλήνων φιλάθλων που έχει γίνει ποτέ στο εξωτερικό και σε φάιναλ φορ) των Πειραιωτών ιδιαίτερα στον άχαρο αγώνα για την 3η θέση, έδωσε το έξτρα κίνητρο στους νταμπλούχους Ελλάδας.

Για να συνεχίσουν το ίδιο δυνατά και με θέρμη στο πλάνο τους, ώστε να παρουσιαστούν ακόμα καλύτεροι στη νέα σεζόν που αρχίζει τυπικά με το εγχώριο Λιγκ Καπ στη Ρόδο το Σαββατοκύριακο και ουσιαστικά με την Ευρωλίγκα μέσα στην άλλη εβδομάδα.

Οπου μάλιστα για τους πρωταθλητές επιφυλάσσει μια «καυτή» αρχή στη Βαρκελώνη με τη μόνιμη υποψήφια πρωταθλήτρια Ευρώπης (και από τις καλύτερες ομάδες) Μπαρτσελόνα αλλά και ένα ισπανικό road trip με επίσκεψη σε Βαρκελώνη (07.10), Μαδρίτη (19.10) και Βιτόρια (21.10) στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές (με ενδιάμεσα να έχουν το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις στο Φάληρο).

«Εχουμε κορμό»

«Εφέτος έχουμε φτιάξει ένα δυνατό σύνολο, χτίζοντας πάνω σε έναν βασικό κορμό, με στόχο να πρωταγωνιστήσουμε, όπως και πέρυσι, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η αποστολή μας φέτος είναι ακόμη πιο δύσκολη σε σχέση με πέρυσι και αυτό γιατί είμαστε οι εν δυνάμει πρωταθλητές Ελλάδος. Αυτό σημαίνει πως όλοι θα έχουν εξτρά κίνητρο να μας κερδίσουν, αλλά και εμείς από την πλευρά μας θα έχουμε το… βάρος του να διατηρήσουμε τα κεκτημένα.

Επιπλέον, οι περισσότερες ομάδες έχουν ενισχυθεί σημαντικά, κάτι που σημαίνει πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικό.

Τίποτα, όμως, από όλα αυτά δεν αλλάζει τον στόχο μας, που ήταν και παραμένει η κορυφή. Αλλωστε, όταν είσαι στον Ολυμπιακό δεν νοείται να στοχεύεις σε κάτι λιγότερο» τόνισε ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ με αφορμή την έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς.

Στον Πειραιά κατάφεραν να κρατήσουν (όπως κάνουν τα τελευταία χρόνια) τον βασικό κορμό της ομάδας πλαισιώνοντάς τον με αθόρυβες αλλά και ουσιαστικές μεταγραφές.

Εχοντας αποχαιρετήσει έναν ακόμα εμβληματικό αρχηγό και ίσως τον πιο δικό τους άνθρωπο τον Γιώργο Πρίντεζη (ένας παίκτης που συμβολίζει από μόνος του τον Ολυμπιακό για την αγάπη, το πάθος και την αυταπάρνηση που έδειξε από πιτσιρικάς φορώντας τα Ερυθρόλευκα) και έχοντας χάσει ένα σημαντικό όπλο στην επιθετική τους φαρέτρα (ο Τάιλερ Ντόρσεϊ προτίμησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και πάλι στο ΝΒΑ) κάλυψε κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά – σύμφωνα και με τα πρώτα δείγματα – τα κενά του και ουσιαστικά αναβάθμισε το ρόστερ του.

Αντι-Ντόρσεϊ

Ο Αϊζάια Κάναν, που αποκτήθηκε για να μπει στα… παπούτσια του Ντόρσεϊ σαφώς χρειάζεται χρόνο προσαρμογής αλλά είναι και έμπειρος και καλός σουτέρ και μπορεί να βοηθήσει επίσης στην άμυνα.

Ο «τριποντάκιας» της Μπασκόνια  Αλεκ Πίτερς έρχεται να καλύψει το κενό Πρίντεζη και Ζαν Σαρλ μεταξύ άλλων, ενώ ο Τζόελ Μπόλομποϊ, σαφώς είναι πολύ πιο… μπαρουτοκαπνισμένος από τον Χασάν Μάρτιν. Ενώ θεωρείται σχεδόν απίθανο ο Τάρικ Μπλακ να μην προσφέρει – αγωνιστικά – κάτι παραπάνω από τον Κουίνσι Εϊσι που πέρασε και δεν ακούμπησε. Η απόκτηση του Ελληνοαμερικανού Τζορτζ Πάπας, ήταν περισσότερο μια επένδυση για το μέλλον όσο και αν ο παίκτης τα δίνει όλα για να κερδίσει (δύσκολο πάντως) μια θέση στο εφετινό ρόστερ από το να πάει κάπου δανεικός.

«Πιο ανταγωνιστικό»

«Ο στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος πέρα από την κορυφή και την διατήρηση των κεκτημένων. Πέρυσι πήραμε το νταμπλ και θα δουλέψουμε σκληρά προκειμένου να μπορέσουμε να το πανηγυρίσουμε ξανά. Δεν θα είναι εύκολο, καθώς το πρωτάθλημα αναμένεται να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικό. Θεωρώ, ωστόσο, πως και φέτος διαθέτουμε ένα πολύ καλό σύνολο, ικανό να πετύχει όλους τους στόχους που έχουμε θέσει. Οπως είπα και πριν, το σίγουρο είναι πως θα δουλέψουμε σκληρά.

Από κει και πέρα, αν έχουμε υγεία και τύχη, μιας και στον αθλητισμό οι δύο αυτοί παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο, είμαι σίγουρος πως θα καταφέρουμε να δώσουμε ξανά μεγάλες χαρές στον φίλαθλο κόσμο μας» ήταν το αντίστοιχο μήνυμα του νέου αρχηγού της ομάδας και πολυεργαλείου, Κώστα Παπανικολάου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας που ανανέωσε μέχρι το 2025, σε μία απόλυτη ταύτιση απόψεων με τους προέδρους του Ολυμπιακού τους αδελφούς Αγγελόπουλους, θέλει να παρουσιάσει μια ακόμα περισσότερο ανταγωνιστική ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη με στόχο να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις