ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία “έκλεισε” ο κύκλος ξεναγήσεων του κοινού στην “Νέκυια” του Μουσείου Σιτηρών & Αλεύρων (φωτό – βίντεο)

Μια τελευταία, ανοιχτή ξενάγηση στο πλαίσιο της έκθεσης “Νέκυια” – που διοργανώθηκε από το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης τον περασμένο Ιούλιο – πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα της Παρασκευής στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, στο Μύλο του Παππά, στη Λάρισα.

Το πρόγραμμα των δράσεων στο Μουσείο θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο 1ης & 2ης Οκτωβρίου με εικαστικό workshop για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών “Τα τελευταία γενέθλια της γης” αύριο τις ώρες 10:00-12:00 και workshop εννοιολογικής τέχνης για ενήλικες “Νέκυια: Μικρογραφίες καταστροφής” μεθαύριο τις ίδιες ώρες (10:00-12:00).

Λίγα λόγια για την έκθεση

Η “Νέκυια” αποτελεί μια εικαστική ραψωδία για την κλιματική κρίση, όπου ένας χορός 15 “ερμηνευτών” τη σχολιάζει με μια, ετερόκλητα, συλλογική φωνή.

Η έκθεση μεταμοντέρνας τέχνης παρουσιάζεται μέσα σ’ ένα μουσείο που από την πρώτη στιγμή εντός του, το βλέμμα συναντά τη μηχανή. Εργαλεία, δηλαδή, του ανθρώπου που δημιουργήθηκαν για τη διευκόλυνση της δικής του ζωής, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα πλάσματα αυτού του κόσμου.

Στον χώρο του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων στέκουν επιβλητικά, μόνιμα εκτεθειμένα, κουφάρια της ανθρώπινης επινόησης. Ανάμεσά τους αναδύονται 15 κραυγές εικαστικού λόγου.

Η έκθεση χαρακτηρίζεται από μια ακανόνιστη αισθητική, από μια αλλόκοτη ένταση μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, μεταξύ επιφάνειας και τρισδιαστατικότητας.

Την σύλληψη και επιμέλεια της έκθεσης είχε η Αντιγόνη Καψάλη, εικαστικός – ιστορικός τέχνης.

Σε αυτή συμμετείχαν επίσης οι εικαστικοί: Δαλάκα Αλεξάνδρα, Διαμαντή Άρτεμις & Δουλούδης Κωνσταντίνος, Εξάρχου Δήμητρα, Κυριαζή Έλλη, Λαγού Μαρία, Μάτας Νίκος, Μπλιάτσου Γεωργία, Παναγιώτου Μαρία, Παπατζέλου Αθανασία, Παπατζέλου Μαρία, Σαρλή Ελένη, Τσιάτσιου Θεοδώρα, karl grumpe & rene p.g.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Φωτό/Βίντεο: Θάνος Παλούκας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες