ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συγκλόνισε η “Αγγέλα Παπάζογλου” στη “Μάντρα της Κοκκινιάς”

Το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, δόθηκε στον ιστορικό τόπο της «Μάντρας της Κοκκινιάς» η παράσταση του έργου «Αγγέλα Παπάζογλου», του Γιώργη Παπάζογλου, με την Άννα Βαγενά.

Η Άννα Βαγενά μετά το τέλος της παράστασης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το Σάββατο το βράδυ, 24 Σεπτέμβρη, ευτύχησα να ζήσω μία μοναδική εμπειρία, ίσως μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της ζωής μου. Στον μαρτυρικό τόπο της «Μάντρας της Κοκκινιάς», τόπο εκτέλεσης Πατριωτών από τα Γερμανικά Στρατεύματα της Κατοχής, παρουσιάστηκε ξανά μετά από 23 χρόνια η «Αγγέλα Παπάζογλου».

Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά στην «Μάντρα της Κοκκινιάς» στις 26 Σεπτεμβρίου του 1999. Η προσέλευση του κόσμου, το Σάββατο το βράδυ, ξεπέρασε κάθε προσδοκώμενο. Πλημμύρισε ο χώρος από κόσμο. Τα καθίσματα γέμισαν όλα. Υπήρχαν θεατές όρθιοι για πάνω από μιάμιση ώρα, όχι μόνο μέσα στο χώρο της «Μάντρας» αλλά και έξω, γύρω από το κτίριο, που παρακολουθούσαν την παράσταση από τα παράθυρα. Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη βλέποντας αυτούς τους όρθιους θεατές, κυριολεκτικά «κρεμασμένους» από τα κάγκελα των παραθύρων, να παρακολουθούν την παράσταση μου με θρησκευτική ευλάβεια. Ήταν για μένα εξαιρετική τιμή και η μεγαλύτερη ίσως επιβράβευση για την πορεία μου στο θέατρο, αλλά και στη ζωή μου.

Το «μπράβο Άννα», αν και το έχω ακούσει πολλές φορές, τούτη τη φορά με στιγμάτισε με έναν άλλον διαφορετικό τρόπο. Το βλέμμα τους και το χειροκρότημά τους, αποτελούν για μένα το δικό μου παράσημο, το παράσημο που μου απέδωσε αυτό το εξαιρετικό κοινό.

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη κ. Γιώργο Ιωακειμίδη, χορηγό της παράστασης, τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη και τον Διευθυντή του Εθνικού θεάτρου κ. Γιάννη Μόσχο, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μου και παρευρέθηκαν. Θεωρώ ότι με την παρουσία τους σε αυτόν τον ταπεινό αλλά συγχρόνως μεγαλειώδη τόπο, έδειξαν ότι τιμούν το αξίωμά τους στον χώρο του πολιτισμού.

Ευχαριστώ επίσης τη συνάδελφο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β΄ Πειραιώς, Νίνα Κασιμάτη για την παρουσία της.

Ευχαριστώ θερμά τον Γιώργη Παπάζογλου, τον συγγραφέα του έργου, που στα 97 του χρόνια είναι παρών και πάντα δυνατός, καθώς και τον Μάριο Σπηλιόπουλο, τον σπουδαίο ζωγράφο, που δημιούργησε το σκηνικό της «Αγγέλας» και τον Λάμπρο Λιάβα για την επιμέλεια του κειμένου και τις μουσικές που έντυσε την παράστασή μας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες