ΛΑΡΙΣΑ

Κόκκαλης: Η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον θεσμό του προσωπικού γιατρού για να «τιμωρήσει» πολίτες και εργαζόμενους γιατρούς του Δημοσίου

«Η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον θεσμό του προσωπικού γιατρού για να «τιμωρήσει» πολίτες και εργαζόμενους γιατρούς του Δημοσίου» τονίζει σε δήλωσή του, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης προσθέτει επίσης τα εξής: «Σε γρίφο με άγνωστη λύση έχει εξελιχθεί ο θεσμός του προσωπικού γιατρού ενώ πλήθος ασαφειών ταλαιπωρεί τόσο τους πολίτες όσο και το ιατρικό προσωπικό. Χιλιάδες πολίτες, δεν έχουν βρει ακόμη ελεύθερο προσωπικό γιατρό για να εγγραφούν ενώ πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να εγγραφούν σε προσωπικό γιατρό χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία τους και σε πολλά Κέντρα Υγείας, υπό την απειλή και τον φόβο ότι θα υποστούν τις ποινές.

Επιπλέον δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για τους προσωπικούς γιατρούς του δημοσίου για τους οποίους κατά παράβαση των Ευρωπαϊκών οδηγιών καταστρατηγείται συστηματικά το νόμιμο εργασιακό τους ωράριο.

Η «τιμωρητική» πολιτική της παρούσης Κυβέρνησης αλλά και η ακράτητη επιθυμία της προσπάθεια για απαξίωση του θεσμού της εμβληματική μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), απειλεί με διάλυση και απαξίωση την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας καθώς ο νέος αυτός θεσμός του προσωπικού γιατρού έχει ήδη εξασφαλίσει την αποτυχία του.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες