ΛΑΡΙΣΑ

Η διαδικασία του τρύγου από αμπελουργό της Λάρισας – Αυτό είναι το ιδιαιτερο που έχει το κρασί της Ραψάνης (βίιντεο) 

Ο Αμπελουργός Στέλιος Παζάρας από την Ραψάνη του Δήμου Τεμπών Λάρισας, μας δείχνει μέσω της ΕΡΤ την διαδικασία του τρύγου και τον παραδοσιακό τρόπο πατήματος των σταφυλιών.

Μετά τα έβαζαν σε δέρματα ζώων και τα άφηναν εκεί για να γίνει η ζύμωση για περίπου 30 μέρες και έπειτα το κρασί ήταν έτοιμο.

Το κρασί της Ραψάνης που είναι γνωστό ανά τον κόσμο, το ιδιαίτερο που έχει κατά τον κ. Παζάρα είναι ότι αργεί η ωρίμανσή του η οποία κρατάει 4-5 χρόνια, ενώ η παλαίωση γίνεται γρήγορα.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες