ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το κόστος τις τρομάζει

Το υψηλό κόστος μιας πιθανής απόλυσης των Μαξ Αλέγκρι και Γιούλιαν Νάγκελσμαν κρατά προς το παρόν τους δύο προπονητές στη θέση τους, αλλά η σκιά του Τόμας Τούχελ αρχίζει να σκεπάζει μέρα με τη μέρα τον ουρανό του Τορίνο και του Μονάχου. Αλέγκρι και Νάγκελσμαν τελούν υπό μεγάλη πίεση λόγω της αγωνιστικής καθίζησης των Γιουβέντους και Μπάγερν. Η Βέκια Σινιόρα για πρώτη φορά δεν καταφέρνει να νικήσει στα δύο πρώτα παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αγνοεί φέτος τη νίκη μακριά από το Τορίνο. Είναι η πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1997/98 που δεν νικά εκτός έδρας σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και η πρώτη, μετά από 29 χρόνια που μένει μακριά από εκτός έδρας νίκη σε τρία σερί παιχνίδια της Serie A.

Οταν ρωτήθηκε πριν από λίγες ημέρες ηγετικό στέλεχος του κλαμπ από έναν νεαρό «γιατί δεν απολύετε τον Αλέγκρι», η απάντηση που δόθηκε μεταξύ αστείου και σοβαρού κρύβει όλη την αλήθεια: «Και ποιος θα του δώσει την αποζημίωση; Εσύ;».

Για να πείσει η Γιούβε τον Αλέγκρι να επιστρέψει στο Τορίνο δεσμεύτηκε μαζί του με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Οι ετήσιες απολαβές του είναι επτά εκατ. ευρώ συν δύο εκατ. ως μπόνους. Για να τον απολύσει αυτή τη στιγμή η Βέκια Σινιόρα θα πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση, ξεχωριστά τα χρήματα που θα πρέπει να δώσει στον διάδοχό του.

Η Γιουβέντους θα επαναξιολογήσει την κατάσταση της ομάδας στη διακοπή για τους αγώνες του Μουντιάλ, στα μέσα Νοεμβρίου και τότε θα λάβει την τελική της απόφαση για το μέλλον του προπονητή. Το όνομα του Τόμας Τούχελ ακούγεται πάντως όλο και πιο έντονα στο Τορίνο έχοντας δώσει το σύνθημα ο έντυπος Τύπος. «Μόνος και μπερδεμένος. Ο Αλέγκρι ηγείται μιας απελπισμένης ομάδας που βρίσκεται σε μία βαθιά κρίση ταυτότητας», σχολίασε η «Γκατζέτα ντέλο Σπορτ». «Ο Αλέγκρι πρέπει να εξηγήσει πότε θα τελειώσει ο θάνατος μιας ομάδας χωρίς ψυχή, χωρίς προσωπικότητα και χωρίς ποιότητα στο πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ», συμπλήρωσε η «Κοριέρε ντέλο Σπορτ».

«Οδυνηρή» λεπτομέρεια

Στο Μόναχο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τελευταία αποκάλυψη της «Μπιλντ» που αναφέρεται σε μία σημαντική λεπτομέρεια του συμβολαίου του Νάγκελσμαν με την Μπάγερν. Ο 34χρονος προπονητής έχει υπογράψει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με απολαβές κοντά στα οκτώ εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με μία ρήτρα, μετά το πέρας του δεύτερου χρόνου, δηλαδή το επόμενο καλοκαίρι, η Μπάγερν μπορεί να τον απολύσει και να του δώσει προσυμφωνημένο ποσό ως αποζημίωση το οποίο θα βαίνει προς μείωση όσο θα μειώνεται και ο χρόνος μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του.

Αν απολυθεί πριν απ’ τη συμπλήρωση διετίας τότε οι δύο πλευρές είναι ανοιχτές προς διαπραγμάτευση, λεπτομέρεια που σίγουρα θα κοστίσει ακριβά στους Βαυαρούς.

Ο CEO Ολιβερ Καν προς το παρόν στηρίζει τον Τούχελ, όπως ο Λόταρ Ματέους και η πλειονότητα των φίλων της ομάδας. Η σκιά του Τούχελ ωστόσο πλησιάζει απειλητικά καθώς είναι γνωστό πως οι Ρουμενίγκε και Σαλιχάμιτζιτς τον ήθελαν από το 2018 αλλά τελικά δεν προχώρησε η συμφωνία μετά το βέτο του Ούλι Χένες ο οποίος επέβαλε τον Νίκο Κόβατς.

Να σημειωθεί πάντως πως παρά το γεγονός ότι η Μπάγερν βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, πέντε βαθμούς από την κορυφή, οι πιθανότητες που της δίνουν να κατακτήσει και φέτος τον τίτλο είναι 82%.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις