ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Καιρός… ασανσέρ στη Λάρισα – Πότε απ’ το κατακαλόκαιρο μπαίνουμε σε απότομο βροχερό φθινόπωρο – Η πρόγνωση του Φ. Τακούδη στο Onlarissa

Τα τελευταία τους μπάνια για φέτος θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν  οι Λαρισαίοι καθώς έρχονται για μια ακόμη φορά υψηλές θερμοκρασίες μέσα στον Σεπτέμβριο στη Λάρισα αρχής γενομένης από σήμερα Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή και λιγότερο την Δευτέρα.

Ο υδράργυρος σύμφωνα με τον Λαρισαίο μετεωρολόγο Φάνη Τακούδη θα σκαρφαλώσει στους 37 βαθμούς Κελσίου αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο, αλλά αμέσως μετά από την Δευτέρα το βράδυ κυρίως θα υπάρξει απότομη πτώση της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να βρίσκεται σε … ελεύθερη πτώση. Μάλιστα το θερμόμετρο θα δείξει στα μισά της εβδομάδας 14 βαθμούς Κελσίου (ελάχιστη τιμή) και αυτό σημαίνει πως θα μπούμε απότομα στο Φθινόπωρο.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την πρόγνωση του Φάνη Τακούδη που ανέλυσε τα καιρικά τερτίπια για τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα θυμίσει… ασανσέρ:

Σήμερα Πέμπτη: Εξασθένιση των βόρειων ανέμων με αποτέλεσμα να υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας που θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή: Ο υδράργυρος θα ανέβει ακόμη περισσότερο και θα δείξει 35-37 βαθμούς με τους ανέμους να είναι νότιοι – νοτιοδυτικοί.

Μεθαύριο Σάββατο: Θα επικρατήσουν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι, κοινώς στη Λάρισα θα έχουμε λίβα, και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται όπως και την προηγούμενη ημέρα στους 35-37 βαθμούς Κελσίου.

Από το βράδυ του Σαββάτου όμως εξασθενούν οι άνεμοι και «γυρίζουν» σε βορειοδυτικοί με την θερμοκρασία να πέφτει ελάχιστα στους 33, και με χαμηλότερες τιμές υγρασίας.

Δευτέρα: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 30-32 βαθμούς Κελσίου με το βράδυ της ίδιας ημέρας να έχουμε την μεγάλη αλλαγή σκηνικού στον καιρό. Θα δράσει ένα χαμηλό στα βόρεια του νομού μας με αποτέλεσμα να έχουμε βοριάδες.

Τρίτη: Ημέρα βροχερή και πτώση της θερμοκρασίας που δεν θα ξεπεράσει τους 23-24 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη: Θα είναι η πιο κρύα μέρα με πολλές βροχοπτώσεις και ελάχιστη τιμή θερμοκρασίας γύρω στους 14-15 βαθμούς, που θα θυμίζει χειμώνα.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να δούμε μια «λευκή πούδρα» στον Όλυμπο, καθώς ενδέχεται να ρίξει το πρώτο χιονάκι. Αυτή η αλλαγή θα οφείλεται σε μια ψυχρή αέρια μάζα που θα έρθει από την Σκανδιναβία.

Από την Πέμπτη και έπειτα η θερμοκρασία θα σταθεροποιηθεί και θα προσαρμοστούμε σε φυσιολογικούς φθινοπωρινούς ρυθμούς.

Εν κατακλείδι Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη θα έχουμε μια εντυπωσιακή είσοδο του Φθινοπώρου.

Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες