ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αυτά είναι τα δύο ανεξιχνίαστα εγκλήματα της Λάρισας που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής πάντοτε εκτός από τα συναισθήματα της αποστροφής, της καταδίκης και του σοκ, προκαλεί δέος και έντονο ενδιαφέρον στην κοινή γνώμη, κυρίως για την ταυτότητα του θύτη, αλλά και τις συνθήκες που οδήγησαν το θύμα στο θάνατο.

Στη Λάρισα που αυτές τις ημέρες κλυδωνίζεται από την δολοφονία μίας 35χρονης γυναίκας, μητέρας ενός παιδιού, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες εγκλήματα που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο, όχι μόνον ως προς την ανθρώπινη απώλεια, αλλά και γιατί δεν εξιχνιάστηκαν ποτέ, δεν κατάφεραν οι αρχές να φθάσουν στα ίχνη του θύτη.

Αναμφίβολα το πλέον συγκλονιστικό είναι αυτό της δολοφονίας με 104 (!) μαχαιριές, της 21χρονης φοιτήτριας Εύης Γατίδου, πριν από 25 χρόνια.

Το 1997 η νεαρή είχε βρεθεί κατακρεουργημένη με 104 μαχαιριές, στη Λάρισα όπου σπούδαζε. «Είμαστε πεπεισμένοι για τον δολοφόνο και θέλουμε να έχει την πιο σκληρή τιμωρία» έλεγαν τότε οι γονείς της.

Η φοιτήτρια με φόντο το κτήριο όπου άφησε την τελευταία της πνοή

Η 21χρονη τότε άτυχη φοιτήτρια από τη Δράμα ήταν στο τέταρτο έτος των σπουδών της στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το στυγερό έγκλημα είχε γίνει στο δυάρι όπου διέμενε και έχτιζε τα όνειρά της, στα οποία κάποιος νοσηρός νους έβαλε φριχτό τέλος τη νύχτα του Σαββάτου της 27ης Σεπτεμβρίου του 1997. Τέσσερις μέρες αργότερα, το κατασφαγμένο κορμί της είχε βρεθεί στο κρεβάτι της, γυμνό από τη μέση και πάνω. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Δημήτρη Ψαρούλη που είχε κάνει τότε τη νεκροψία-νεκροτομή της άτυχης φοιτήτριας, τα περισσότερα χτυπήματα εντοπίστηκαν στην καρδιά. «Ο τρόπος με τον οποίο διεπράχθη η δολοφονία μαρτυρά απίστευτο μένος. Πιστεύω ότι πρόκειται για έγκλημα ερωτικού πάθους» είχε δηλώσει τότε ο κ. Ψαρούλης.

Μετά από έρευνες των αρχών, οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη ένας διανομέας Τύπου στη Λάρισα. Αν και πρωτόδικα κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της Εύης Γατίδου και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ωστόσο έμεινε μόνο δύο χρόνια στη φυλακή καθώς το 2007 κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λάρισας, ενώ τελεσίδικα και αμετάκλητα στη συνέχεια απεμπλάκη από την υπόθεση. Παρά τις προσπάθειες των γονέων και τις έρευνες της αστυνομίας οι 104 μαχαιριές στο θύμα 20 χρόνια μετά δεν κατάφεραν να αποκαλύψουν το δράστη αυτού του εγκλήματος πάθους.

Το δεύτερο ανεξιχνίαστο έγκλημα στη Λάρισα είναι η στυγερή δολοφονία του γιατρού Δημήτρη Τσούμα το 2013.

Ο παιδοχειρουργός και το σημείο όπου βρέθηκε δολοφονημένος

Ο Λαρισαίος παιδοχειρουργός βρέθηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής της 29ης Σεπτεμβρίου, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή.

Ο άτυχος γιατρός το νήμα της ζωής του οποίου κόπηκε στα 56 του χρόνια, είχε τραυματιστεί θανάσιμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι, ενώ έφερε και μαχαιριές στο λαιμό. Ο γρίφος της δολοφονίας του δεν έχει λυθεί ακόμη από τις αρχές.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες