ΛΑΡΙΣΑ

Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας φιλοξένησε 10 εκπαιδευτικούς και 30 μαθητές από 4 χώρες στα πλαίσια προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Let’s go increase skills for 21st century”στο χρονικό διάστημα 13-17/06. Τα σχολεία – εταίροι ήταν από Τσεχία, Πορτογαλία, Τουρκία και Ιταλία. Στη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιηθήκαν παρουσιάσεις εργασιών, και συνεδρίες εκμάθησης Lego-EV3 σε συνεργασία με την ακαδημία ρομποτικής STEM Robotics Academy και τον εκπαιδευτικό, μέλος της ακαδημίας , Γιάννη Μπαρά. Πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες δημιουργίας προγραμματιζόμενων ρομπότ. Επίσης κάθε χώρα έφτιαξε το δικό της ρομπότ και ακολούθησε διαγωνισμός καλύτερου ρομπότ. Μέσα από παιχνίδια οι μαθητές γνωρίστηκαν, μοιράστηκαν τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι τους, συνεργάστηκαν και διασκέδασαν.

Κατά την παραμονή τους στην πόλη μας ξεναγηθήκαμε στους χώρους της εταιρία Soukos Robots όπου είδαμε βιομηχανικά ρομπότ, αμυντικά και περιβαλλοντικά συστήματα. Οι αποστολές επισκεφτήκανε τα Μετέωρα όπου ξεναγήθηκαν στη μονή Αγίου Στεφάνου και του Αγίου Νικολάου Αναπαυσά. Επιπλέον, επισκεφτήκαμε τους χώρους του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας όπου ξεναγηθήκαμε στις μόνιμες εκθέσεις του μουσείου αλλά και στην περιοδική έκθεση “Η Επιστροφή των Μουσών. Λόγιοι, έμποροι και καλλιτέχνες στη Θεσσαλία τις παραμονές της Επανάστασης του 1821”. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Κάστρο του Πλαταμώνα, τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα όπου οι εταίροι γεύτηκαν την τοπική παραδοσιακή κουζίνα. Επιπλέον, επισκεφτήκαμε τα παράλια του Νομού Λάρισας και ειδικότερα την Βελίκα όπου είχαν την ευκαιρία να κολυμπήσουν στα γαλάζια νερά της παραλίας.

Στο τέλος της συνάντησης υιοθετήσαμε ένα δέντρο στο Πάρκο των Χρωμάτων στην πλατεία Χατζηχαλάρ. Μια δράση που δίνει έμφαση στις σχέσεις και τις φιλίες που αναπτύσσονται μεταξύ των σχολείων που συμμετέχουν σε προγράμματα Erasmus. Το δέντρο που υιοθετήσαμε ήταν Λικιδάμβαρη η ανατολική (ακακία) ήταν προσφορά του τμήματος Πρασίνου το Δήμου Λαρισαίων. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μανούσο Χ. και την αντιδημαρχία Πρασίνου για την προσφορά τους και την παρουσία τους στη υιοθεσία του δέντρου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες