ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Π.Ε. Καρδίτσας: Προς δημοπράτηση πέντε έργα αποκαταστάσεων και αντιπλημμυρικής προστασίας 4,5 εκατομμυρίων ευρώ

Το δρόμο τα δημοπράτησης αναμένεται να πάρουν τις επόμενες ημέρες σημαντικά έργα που αφορούν αποκαταστάσεις δημόσιων υποδομών που υπέστησαν ζημιές από τον “Ιανό” και τον “Διομήδη”, καθώς και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται ουσιαστικά για την «ενεργοποίηση» του πακέτου των 15 έργων και μελετών στην Π.Ε. Καρδίτσας συνολικού προϋπολογισμού 13.866.000 ευρώ που εντάχθηκαν τον περασμένο Απρίλιο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τα 5 έργα που οδεύουν προς δημοπράτηση

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπέγραψε στις 3/8 αποφάσεις διάθεσης πιστώσεων για τη δημοπράτηση με διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση τα παρακάτω έργα:

  • Έγκριση διάθεσης πίστωσης 2.000.000 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του έργου «Αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών του μεσογειακού κυκλώνα “Ιανός” στην Π.Ε. Καρδίτσας», για την δημοπράτηση του υποέργου 1 «Αποκατάσταση ζημιών στην οδό 61 (Τμήμα Μουζάκι –Κρυονέρι)»
  • Έγκριση διάθεσης πίστωσης 496.000 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του έργου «Αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών του μεσογειακού κυκλώνα “Ιανός” στην Π.Ε. Καρδίτσας», για την δημοπράτηση του υποέργου 9 «Αντιπλημμυρικά Έργα- Αποκατάσταση καταστροφών από τον Ιανό στην ΤΚ Προδρόμου
  • Έγκριση διάθεσης πίστωσης 150.000 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του έργου «Αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών του μεσογειακού κυκλώνα “Ιανός” στην Π.Ε. Καρδίτσας», για την δημοπράτηση του υποέργου 10 «Κατασκευή αντιπλημμυρικού αντλιοστασίου στη αριστερή δανειοτάφρο του ποταμού Καλέτζη»
  • Έγκριση διάθεσης πίστωσης 1.500.000 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του έργου «Αποκατάσταση φυσικών καταστροφών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις στις 11/1/2022 στην Π.Ε. Καρδίτσας», για την δημοπράτηση του υποέργου 1 «Οδικό δίκτυο Δ. Καρδίτσας -Αποκατάσταση ζημιών φαινομένου “ΔΟΜΗΔΗΣ”»
  • Έγκριση διάθεσης πίστωσης 370.000 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του έργου «Αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών του μεσογειακού κυκλώνα “Ιανός” στην Π.Ε. Καρδίτσας», για την δημοπράτηση του υποέργου 8 «Αποκαταστάσεις αναχωμάτων από διαβρώσεις αρμοδιότητας Π.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ»

Τα υπόλοιπα 10 συνολικού προϋπολογισμού 9,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Θυμίζουμε ότι όπως είχε γράψει στις 26 Μαρτίου 2022 στο ρεπορτάζ του το KarditsaLive.Net η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε αιτηθεί έργα και μελέτες περίπου 49 εκατομμυρίων ευρώ ωστόσο είχαμε υπουργικό “ψαλίδι” με αποτέλεσμα να εγκριθούν μόνο τα έργα και οι μελέτες με προϋπολογισμό 13,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Εκτός από τα προαναφερθέντα έργα για τα οποία υπογράφηκαν ήδη οι αποφάσεις διάθεσης πίστωσης στο ίδιο «πακέτο» συμπεριλαμβάνονται άλλα 10 έργα και μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 9,3 εκατομμυρίων ευρώ που είναι τα εξής:

  • Μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών Καρποχωρίου, Αγίων Θεοδώρων και Γοργοβιτών Π.Ε. Καρδίτσας
  • Μελέτη γέφυρας Ελληνόκαστρου
  • Τοπογραφική και υδραυλική μελέτη γεφυρών στο ποταμό Καλέντζη
  • Μελέτη γεφυρών Κοσκινά και Μακρυχωρίου στον ποταμό Καλέντζη
  • Μελέτη αντιμετώπισης κατολίσθησης στη θέση «Καρφί» της Δυτικής Αργιθέας
  • Κατασκευή γέφυρας Ελληνόκαστρου και προσβάσεις
  • Οδός από Επ.Ο. 67 προς Έλατο και Μεγάλα Βραγκιανά – Αποκατάσταση ζημιών φαινομένου «Διομήδης»
  • Καθαρισμός ρεμάτων ορεινής και πεδινής λεκάνης ποταμού Καλέντζη
  • Καθαρισμός δευτερευόντων κλάδων Φαρσαλίτη περιοχής Δήμου Σοφάδων
  • Ανάλυση Διακινδύνευσης Πλημμύρας και Masterplan έργων αντιπλημμυρικής προστασίας πόλης Καρδίτσας

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες