ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βόλος: Μάνα ενημέρωσε την Αστυνομία για να συλληφθεί ο γιος της…

Με ακόμη μια ποινή φυλάκισης τιμωρήθηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 29χρονος, που κατηγορούνταν για πέντε κλοπές σε έξι ημέρες και ο οποίος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος για άλλες κλοπές.

Το χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι ότι, όπως αποκαλύφθηκε χθες, ο 29χρονος δεν θέλησε να καταθέσει έφεση στην ποινή του, ενώ, όταν είχε εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης εναντίον του, η ίδια του η μητέρα ήταν εκείνη που είχε ενημερώσει την Αστυνομία, για να συλληφθεί… Ο 29χρονος κάθισε άλλη μια φορά χθες στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, κατηγορούμενος για κλοπή κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κρίθηκε ένοχος. Του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 19 μηνών, με την υποχρέωση να εκτίσει τους δύο, με τριετή αναστολή και έφεση για το υπόλοιπο της ποινής. Ωστόσο, δεν άσκησε έφεση. Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν τίποτα από τις κλοπές που έκανε, δήλωσε πως ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, δεν παρακολούθησε πρόγραμμα στον ΟΚΑΝΑ διότι «ξέχασε» και απολογούμενος φέρεται να ανέφερε πως ξανάφερε στη μνήμη του τα γεγονότα, όταν άκουσε τους μάρτυρες που κατέθεσαν σε βάρος του στη δίκη.

Όπως έγινε γνωστό, η μητέρα του φέρεται να μην τον θέλει στο σπίτι τους, ενώ και ο ίδιος φέρεται να επιθυμεί τον εγκλεισμό του στη φυλακή, γι’ αυτό και δεν άσκησε έφεση. Εναντίον του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για παραβίαση των όρων με τους οποίους είχε αφεθεί ελεύθερος για ληστρική κλοπή εις βάρος καθαρίστριας στις σχολές του ΟΑΕΔ Βόλου και είχε συλληφθεί εκ νέου…

Χθες δικάστηκε για τις πέντε κλοπές που διέπραξε από 1 ως 6 Ιουλίου στο κυλικείο των Σφαγείων Βόλου και σε τέσσερα καταστήματα (στο ένα δύο φορές). Ειδικότερα την 1η Ιουλίου κατηγορούνταν ότι παραβίασε με κατσαβίδι την πόρτα του κυλικείου των Σφαγείων και έκλεψε 150 ευρώ από την ταμειακή μηχανή και είδη τροφίμων αξίας 100 ευρώ. Στις 3 Ιουλίου κατηγορούνταν ότι διέρρηξε καφετέρια στην πλατεία Ελευθερίας και έκλεψε δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ την ίδια ημέρα με μοτοσικλέτα, που επίσης είχε αφαιρέσει από Βολιώτη, προσπάθησε να σπάσει την τζαμαρία καφετέριας στη Ν. Ιωνία για να κλέψει, αλλά τον αντιλήφθηκε περίοικος και τράπηκε σε φυγή. Ακόμη στις 21 Ιουνίου κατηγορούνταν ότι μπήκε ως πελάτης σε ταβέρνα στο Φυτόκο και έκλεψε από κερματοδέκτες 150 ευρώ από παιδικά παιχνίδια έξω από το κατάστημα. Στις 5 Ιουλίου το πρωί στις 6.50 ο 29χρονος κατηγορούνταν ότι προσπαθούσε να παραβιάσει την πόρτα, για να μπει πάλι στην ταβέρνα στο Φυτόκο, αλλά τον αντιλήφθηκε ο 55χρονος υπεύθυνος και τράπηκε σε φυγή. Επίσης την ίδια μέρα, κινούμενος με κλεμμένο δίκυκλο μοτοποδήλατο, παραβίασε τους κερματοδέκτες της ίδιας ταβέρνας και έκλεψε ποσό 100 ευρώ… Είχε συλληφθεί τελικά στις 6 Ιουλίου, στη 1.20 μετά τα μεσάνυχτα στον Βόλο, διότι στην κατοχή του βρέθηκε μικρή ποσότητα ηρωίνης 0,36 γραμμαρίων, που κατείχε για προσωπική χρήση.

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες