ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Καθηλωμένος στο κρεβάτι 4 χρόνια τώρα ο 15χρονος που κεραυνοβολήθηκε στη Λάρισα παίζοντας ποδόσφαιρο

Για τον Απρίλιο του 2023 αναβλήθη­κε ξανά, για δεύτερη φορά, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, η εκδίκαση της υπόθεσή που αφορά τον 19χρονο πλέον, Λαρισαίο ο οποίος κεραυνοβολήθηκε ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο μαζί με συμπαίκτες του στο πλαίσιο προπόνησης.

Ήταν νωρίς το απόγευμα της 13ης Ιουνίου 2018, όταν ο 15χρονος τότε μαθητής της Γ’ Γυμνασίου, ενώ προ­πονούνταν ως τερματοφύλακας στην ποδοσφαιρική ομάδα «Πελασγιώτιδα», στο πίσω γήπεδο της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Γ. Πλίτση έξω από τη Λάρισα και στο 3ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής οδού Λάρισας – Αθηνών, επλήγη από κεραυνό που χτύπησε τα δοκάρια.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο άτυχος 19χρονος παραμένει καθηλωμένος στο κρεβάτι χωρίς κανένα σημάδι βελτίωσης, χωρίς να έχει επαφή με το περιβάλλον. Κατηγορούμενος για σωματική βλάβη από αμέλεια παραπέμπεται ο προπονητής, με τη δίκη να αναβάλλεται για δεύτερη φορά, καθώς αυτήν τη φορά δεν ήταν εφικτή η παρουσία του κατηγορουμένου, ενώ δεν εμφανίστηκε (σ.σ. καμία από τις δύο φορές) ένας Λαρισαίος που δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας.

Ο ιδιοκτήτης των αθλητικών εγκαταστάσεων απαλλάχθηκε των κατηγοριών, ενώ οι εγκαταστάσεις έκλεισαν με απόφασή του μετά το ατύχημα του παιδιού, για το οποίο ο χρόνος «σταμάτησε» εκείνο το απόγευμα. Η εκδίκαση της υπόθεσης, στο τέλος το ερχόμενου Απριλίου, θα εστιάσει στην τυχόν ευθύνη του προπονητή που παραπέμπεται για «σωματική βλάβη από αμέλεια, τελεσθείσα με παράλειψη» και ειδικότερα στο εάν έπρεπε ή όχι να απομακρύνει τα παιδιά καθώς, όπως σημειώνεται στο κατηγορητήριο, είχε ξεκινήσει καταιγίδα. Θα εστιάσει επίσης στην εφαρμογή ή όχι της νομοθεσίας για την εγκατάσταση αλεξικέραυνου στις αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και στην κατάθεσή του γείτονα – αυτόπτη μάρτυρα.

Το ατύχημα είχε προκαλέσει σοκ στον αθλητικό κόσμο της Λάρισας, καθώς αποτέλεσε ένα πρωτοφανές περιστατικό για τα ποδοσφαιρικά χρονικά της περιοχής με τον κεραυνό να τραυματίζει σοβαρά τον μικρό τερματοφύλακα την ώρα της προπόνησης. Ο προπονητής της ερασιτεχνικής – παιδικής ομάδας ποδοσφαίρου παραπέμπεται γιατί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 18.10’ της 13ης Ιουνίου 2018 «και υπό την προαναφερθείσα ιδιότητα, παρά την εκ του νόμου υποχρέωση του να μεριμνήσει για την ασφαλή διεξαγωγή της προπόνησης των ανήλικων παικτών της παραπάνω ομάδας ποδοσφαίρου, ώστε αφενός μεν να έχει προβλέψει, αφετέρου δε να ενεργήσει προς αποτροπή της επέλευσης κάθε είδους κινδύνου για το σώμα ή και για την ίδια τη ζωή εκάστου των προπονημένων, ενώ είχε έγκαιρα αντιληφθεί την έναρξη ισχυρής βροχόπτωσης, μέσα σε ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, που συνοδευόταν από πτώση κεραυνών κοντά στην αθλητική εγκατάσταση, παρέλειψε να διακόψει άμεσα την προπόνηση και να φροντίσει για την ταχεία απομάκρυνση των ανήλικων παικτών ευθύνης του, προκειμένου αυτοί να εισέλθουν στα αποδυτήρια της εγκατάστασης για να προστατευτούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα, κεραυνός να πλήξει τον ανήλικο παίκτη», «που εκτελούσε χρέη τερματοφύλακα και βρισκόταν πλησίον του δοκαριού του τέρματος, και να του προκαλέσει σοβαρές  σωματικές βλάβες, ήτοι καρδιοαναπνευστική ανακοπή, εγκεφαλικό οίδημα, ισχαιμικές και νεκρωτικές αλλοιώσεις στον εγκέφαλο και αξονικές βλάβες εγκεφάλου» καταλήγει το κατηγορητήριο.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία – Β. Κακάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες