ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τα νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα και οι… ευσεβείς πόθοι!

Σε παράλληλη πορεία φαίνεται πως βρίσκονται στη Λάρισα τα δύο κόμματα που αποτελούν το τωρινό δίπολο του πολιτικού σκηνικού στη χώρα, σε ότι αφορά την κατάρτιση του βουλευτικού τους ψηφοδελτίου. Όπως στη Νέα Δημοκρατία και στο ΣΥΡΙΖΑ, η υπόθεση της στελέχωσης δεν είναι καθόλου εύκολη, αφού όπως χαρακτηριστικά έλεγε στο onlarissa.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Λάρισα, «αυτό τον καιρό ψάχνουμε να βρούμε έναν καλό αριστερό με το κερί».

Το ενδιαφέρον δείχνει μετρημένο από πρόσωπα που λίγο – πολύ είναι γνωστά στα δημοσιογραφικά γραφεία, την ώρα που από το προηγούμενο βουλευτικό ψηφοδέλτιο προεξοφλούνται μόλις τρία πρόσωπα, οι δύο εν ενεργεία βουλευτές Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά και ο Ελασσονίτης γιατρός Γιάννης Καρυπίδης.

Στα νέα πρόσωπα δεδομένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του αντιδημάρχου Λαρισαίων Παναγιώτη Νταή και της Οικονομολόγου Ζωής Ακριβούλη, ενώ το όνομα του δημοσιογράφου Χρήστου Αθανασιάδη που είχε κοπεί στο… νήμα το 2019, έχει επίσης καλές πιθανότητες.

Άγνωστο παραμένει εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα επιλέξει ξανά την εκλογική περιφέρεια της Λάρισας, αλλά και τι θα κάνει ο Δημήτρης Γελαλής που αυτή τη στιγμή εμφανίζεται σκεπτικός σε μία νέα υποψηφιότητα.

ΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ

Την ίδια ώρα, ως ισχυροί «ευσεβείς πόθοι» εμφανίζονται υποψηφιότητες με συγκεκριμένους προσανατολισμούς στον πρωτογενή τομέα, στην εκπαίδευση, αλλά και στην ανάγκη εκπροσώπησης της επαρχίας Φαρσάλων.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του onlarissa.gr, έχει βολιδοσκοπηθεί ο αγρότης από τη Χάλκη Παναγιώτης Καλογιάννης, ένα άτομο από το χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και η Φαρσαλινή καθηγήτρια Ιταλικής Γλώσσας Ιωάννα Φουντζοπούλου.

«Το μεγάλο χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πόλη της Λάρισας, το αστικό κοινό, εδώ πρέπει να βρεθεί δυνατή υποψηφιότητα» συμπληρώνει στα παραπάνω, Λαρισαίος αξιωματούχος του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας μία παράλληλη επιθυμία που όμως μέχρι της παρούσας δεν φαίνεται να ικανοποιείται κατά τις προδιαγραφές που θέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υποψηφιότητα αναζητείται και από το χώρο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, με τον περιφερειακό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Πέτρο Τσακνάκη να ακούγεται έντονα, ενώ αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο συντονιστής της νομαρχιακής Βασίλης Ζωγράφος θα είναι υποψήφιος μόνον αν «επιστρατευτεί».

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες