ΚΑΕ Λάρισα

Τίτλοι τέλους σε μία μαγική χρονιά για την ΚΑΕ Λάρισα – Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην τέταρτη θέση (φωτό – βίντεο)

Κάνοντας τη μία υπέρβαση πίσω από την άλλη, αρχικά αποφεύγοντας τον υποβιβασμό και στη συνέχεια μπαίνοντας στα play offs, κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό δύο φορές στη Νεάπολη και άλλες δύο τον Προμηθέα, τη μία στην Πάτρα, η Λάρισα ολοκλήρωσε σήμερα μία… μυθική χρονιά!

Μία χρονιά που έφερε ξανά τον κόσμο στο γήπεδο, έστω και στα τελευταία παιχνίδια, ξύπνησε όμως πάλι το μπασκετικό συναίσθημα της πόλης.

Η σημερινή ήττα στην Πάτρα με 96-56, στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς με τον Προμηθέα για την τρίτη θέση, θεωρείται και φυσιολογική για μία ομάδα που φτιάχτηκε για να παραμείνει στην κατηγορία και έφθασε να παίζει μπάσκετ μέχρι τις 23 Ιουνίου!

Η Λάρισα πλέον έχει μπροστά της την αγωνία για το κλείσιμο του φακέλου συμμετοχής, αλλά και την προετοιμασία μίας νέας χρονιάς με περισσότερες φιλοδοξίες και φυσικά με άρωμα Ευρώπης αφού θα αγωνιστεί στο Champions League!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Προμηθέας μπήκε στο παιχνίδι δυνατά. Οι Σίμπσον και Γκίκας ήταν εκείνοι που έδωσαν το έναυσμα στην επίθεση των Πατρινών, με τον Αμερικανός να ξεκινάει «εκρηκτικά» το παιχνίδι έχοντας σημειώσει 10 από τους 17 πόντους της ομάδας του για το αρχικό +11 (17-6) με το οποίο μπήκαν και οι βάσεις για το σταθερό προβάδισμα των γηπεδούχων. Μια διψήφια διαφορά που διατηρήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο (23-11) και η οποία ολοένα και έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις.

Ο Αγραβάνης έκοβε και έραβε σε άμυνα και ριμπάουντ, οι Πατρινοί βρήκαν εύκολους πόντους στο τρανζίσιον, ενώ η Λάρισα έμοιαζε να είναι… παραδομένη στους γηπεδούχους. Ο Μούντι ήταν στο «μηδέν» με 0/4 εντός παιδιάς, ενώ η διαφορά έφτασε αρχικά στο +12 για τον Προμηθέα (29-11 στο 13′) ενώ τέσσερα λεπτά πριν από το ημίχρονο ξεπέρασε και τους 20 πόντους (38-17). Οι Πατρινοί ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, έχοντας στο πρώτο ημίχρονο 7/15 τρίποντα και 15 ασίστ (!) ενώ η Λάρισα μέτρησε αντίστοιχα 11/27 σουτ εκ των οποίων 4/12 τρίποντα.

Μια από τα ίδια και στην 3η περίοδο! Ο Προμηθέας συνέχισε να κρατάει το πόδι πατημένο στο γκάζι και να κάνει επίδειξη δύναμης! Χαρακτηριστικό ότι ο δείκτης του σκορ εκτοξεύθηκε στο +35 στο 28′ (70-35) καθώς στο παρκέ του «Δ. Τόφαλος» υπήρχε μόνο… μία ομάδα. Ουσιαστικά οι φιλοξενούμενοι είχαν παραδώσει ολοκληρωτικά τα όπλα και απλά περίμεναν να… κυλήσει ο χρόνος και να ολοκληρωθεί το ματς και η σεζόν στην φετινή Basket League. Άλλωστε στο τέλος πήραν χρόνο συμμετοχής και οι «πιτσιρικάδες» δίνοντας το δικό τους χρώμα στο ματς.

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 46-27, 74-41, 96-56

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του αγώνα:

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες