ΛΑΡΙΣΑ

Κώτσιος: Εντυπωσιάζει και ταυτόχρονα απογοητεύει το θέρετρο του ΤΥΠΕΤ στη Ραψάνη

Ο Αθανάσιος Κώτσιος, Γενικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) και Στέλεχος της Ανεξάρτητης Ανανεωτικής Κίνησης “Μπροστά για τον Συνάδελφο” στην Εθνική τράπεζα με δήλωσή του ενημερώνει τους τραπεζοϋπαλλήλους ενόψει των εκλογών του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας στις 20–24 Μαΐου 2024 και αναφέρεται στην ανάγκη ισότιμης παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του ΤΥΠΕΤ σε όλα τα ασφαλισμένα μέλη του, δίχως διακρίσεις μεταξύ των ασφαλισμένων και την μη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου Υγείας, όπως δυστυχώς συμβαίνει τα τελευταία χρόνια από τις παρατάξεις που το διοικούν. Ειδικότερα:

Στις εκλογές του ΤΥΠΕΤ που θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από 20 έως 24 Μαΐου 2024 στηρίζουμε και ψηφίζουμε τους Υποψηφίους της ανεξάρτητης ανανεωτικής κίνησης “MΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ” για να βελτιώσουμε τις παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του ΤΥΠΕΤ σε όλα τα ασφαλισμένα μέλη του, εργαζόμενους και συνταξιούχους που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κακής διοίκησης του ΤΥΠΕΤ από τους συνδικαλιστές της ενιαίας παράταξης ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ έχουν χειροτερέψει ιδιαίτερα στην Περιφέρεια, παρόλο που οι εισφορές των ασφαλισμένων συναδέλφων προς το ΤΥΠΕΤ είναι υψηλές.

Τα τελευταία πολλά χρόνια υφίσταται μία πλήρης απραξία και στασιμότητα όσο αφορά τις παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ΤΥΠΕΤ στη Περιφέρεια, όπως το θέρετρο στη Ραψάνη εξαιτίας της αδιαφορίας των Περιφερειακών Συμβούλων του ΤΥΠΕΤ, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να αισθάνονται πλήρως αδικημένοι.

Η ανεξάρτητη ανανεωτική κίνηση “ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ” θεωρεί επιβεβλημένη την ευρεία συνεργασία με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων για την κάλυψη των αναγκών των συναδέλφων της περιφέρειας, κάτι που δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα και για το οποίο έχουμε δεχθεί σωρεία παραπόνων.

Είναι πραγματικά ντροπή να μην υπάρχουν συμβεβλημένοι γιατροί σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας. Τεράστια ευθύνη έχουν οι υφιστάμενοι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι. Οι οποίοι μάλιστα είναι εδώ και δεκαετίες οι ίδιοι και έχουν εφησυχάσει στα προνόμιά τους παραμένοντας αδρανείς.

Είναι ανάγκη να αλλάξουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα εδώ και τώρα γιατί δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στους συναδέλφους. Είναι ευκαιρία να τους αλλάξουν επιτέλους με την ψήφο τους αυτή τη φορά οι συνάδελφοι. Εμείς προτείνουμε την ορθολογική αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων και των δομών στην περιφέρεια για την παροχή αξιοπρεπών υπηρεσιών περίθαλψης και πρόνοιας, όπως και τη δημιουργία νέων δομών όπου δεν υπάρχουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών μας.

Η κακή διαχείριση και η πλήρης ταύτιση των παρατάξεων ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ που διοικούν όλα αυτά τα χρόνια το Ταμείο Υγείας μας (ΤΥΠΕΤ), είχαν ως συνέπεια να μετατραπεί το ΤΥΠΕΤ σε ένα αυτοδιαχειριζόμενο Ταμείο Υγείας με τεράστιο χρέος και απογοητευτικές παροχές υγείας στα ασφαλισμένα μέλη του (εν ενεργεία και συνταξιούχους συναδέλφους), ιδιαίτερα στην Περιφέρεια, παρά τις υψηλές εισφορές που πληρώνουν.

Ρημάζει το θέρετρο του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας στη Ραψάνη. Το έχουν εγκαταλείψει οι παρατάξεις του Προεδρείου ΤΥΠΕΤ (ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ) το θέρετρο της Ραψάνης που αποτελούσε κόσμημα και περιουσιακό στοιχείο για το Ταμείο Υγείας και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν στις εκλογές του ΤΥΠΕΤ στις 20-24 Μαΐου 2024 για την αδιαφορία και την ανικανότητά τους από τους ασφαλισμένους συναδέλφους του ΤΥΠΕΤ.

Εντυπωσιάζει και ταυτόχρονα ξαφνιάζει και απογοητεύει τον επισκέπτη το θέρετρο του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) στη Ραψάνη, με τις εγκαταστάσεις του να ρημάζουν και τον χρόνο να έχει αφήσει πάνω του τα σημάδια του.

Ειδυλλιακό και καταπράσινο το τοπίο γύρω, με έναν χώρο που κάποτε έσφυζε από ζωή χειμώνα – καλοκαίρι να έχει αφεθεί στο έλεος εδώ και μια δεκαετία περίπου, παρά τις προηγούμενες αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, που μιλούσαν ακόμη και για ανακαίνισή του και κατασκευή πισίνας (2007) και πολύ αργότερα για προσπάθεια αποκατάστασης και αξιοποίησής του, καθώς το εντυπωσιακό ξενοδοχείο έπαψε να λειτουργεί την περίοδο 2014 – 2015.

Το θέρετρο στη Ραψάνη που αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) έχει εγκαταληφθεί από την διοίκηση του ΤΥΠΕΤ, την ώρα μάλιστα που το κόστος των καλοκαιρινών διακοπών έχει εκτοξευθεί και οι κοινωνικές παροχές ενός Ταμείου παραμένουν ζητούμενο αν όχι επιτακτική ανάγκη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες