ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Διαψεύδει η ΔΕΥΑ Αγιάς περί λυμάτων στη θάλασσα: «Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν πλαγκτόν»

Σε κατηγορηματική διάψευση ότι η «βρωμιά» που έχει εμφανιστεί στα παράλια της Λάρισας σχετίζεται με τα λύματα που έπεσαν λόγω δυσλειτουργίας του βιολογικού της Κατερίνης στη θάλασσα προ ημερών, προχώρησε η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης Αγιάς.

Σε σχετική ανακοίνωση μετά τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις των δειγμάτων που ελήφθησαν, η επιχείρηση αναφέρει τα εξής: «Χθες 4 Ιουνίου μετά από ανεύθυνα δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι λύματα από την Πιερία κατέκλυσαν τις παραλίες του Δήμου Αγιάς πήραμε δείγματα θαλασσινού νερού τα οποία στείλαμε στο διαπιστευμένο εργαστήριο της ΔΕΥΑ Λάρισας. Οι αναλύσεις έδειξαν ότι πρόκειται για πλαγκτόν φαινόμενο σύνηθες για την εποχή που διανύουμε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας όλοι μας μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς κανένα φόβο τις υπέροχες παραλίες του Δήμου μας. Θέλουμε επίσης να επισημανουμε  ότι το αποχετευτικό δίκτυο της παραλιακής μας ζώνης και ο Βιολογικός Καθαρισμός διαθέτουν ηλεκτρογεννήτριες για την περίπτωση διακοπής ρεύματος.»

Υπενθυμίζεται πως το θέμα με τον προβληματικό βιολογικό καθαρισμό στην Κατερίνη, ανέδειξε δημοτικός σύμβουλος της περιοχής καταγγέλλοντας ότι σε 5 ώρες την περασμένη Κυριακή έπεσα στη θάλασσα 10.000 κυβικά λυμάτων!

Όπως κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού “Πολίτες σε Δράση” Τάκης Λεμονόπουλος, την περασμένη Κυριακή η σχεδόν πεντάωρη διακοπή ρεύματος διέκοψε τη λειτουργία του βιολογικού σταθμού με αποτέλεσμα 10.000 κυβικά λύματα να πέσουν στη θάλασσα. “Ακόμα βρωμάει ο τόπος από τα σκ….ά”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεμονόπουλος σημειώνοντας ότι θα πρέπει επιτέλους να μπει σε λειτουργία ο υποσταθμός του βιολογικού γιατί μπορεί να υπάρξουν πολλές διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. “Να πιέσουμε όλοι μαζί τη ΔΕΥΑΚ για να μπει σε λετουργία ο υποσταθμός που έχουμε γιατί δε λειτουργεί. Αυτή την κοροϊδία την τρώμε πολλά χρόνια” είπε συγκεκριμένα.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από την κατάσταση στα παραλία της Λάρισας:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες