ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Γουργουλιάνης: Πάμε για ένα εξαιρετικό καλοκαίρι, έχουμε μηδέν εισαγωγές στα νοσοκομεία (φωτό – βίντεο)

Την αισιόδοξη εκτίμηση ότι έχουμε μπροστά μας «ένα εξαιρετικό καλοκαίρι» έκανε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Γουργουλίανης, σε εκδήλωση της κλινικής για το κάπνισμα το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο κ. Γουργουλιάνης τόνισε μεταξύ άλλων πως «σε όλη την πορεία είχα μία ψύχραιμη τοποθέτηση που σε αυτή τη φάση ακόμη κι εγώ δε θα μπορούσα να προβλέψω ότι τα νοσοκομεία πρακτικά θα αδειάζαν από ασθενείς, δηλαδή έχουμε μονοψήφιο αριθμό ασθενών και πρέπει να σας πω ότι τις τελευταίες ημέρες δε μπαίνει και κανένας στα νοσοκομεία. Από τον Ιανουάριο και μετά η καλή Όμικρον κατάφερε να ανοσοποιήσει πολύ κόσμο… Περνάμε μία φάση της πανδημίας με μηδέν νοσηλευόμενους.

Αυτό μας λέει και με δικές μας μελέτες, ότι ο πληθυσμός σε ένα ποσοστό πάν από 90% έχουν ανοσοποιηθεί. Όλο αυτό έχει δώσει μία προστασία. Ο ίδιος ο ιός έγινε πολύ ηπιότερος, ταλαιπωρεί μόνο τους ανθρώπους με νοσηρότητες.

Πάμε σε ένα εξαιρετικό καλοκαίρι και σε ένα φθινόπωρο που θα εξακολουθήσουμε να είμαστε προστατευμένοι, με ένα εμβόλιο για σίγουρα για τους ευπαθείς, θα το δούμε για τους υπόλοιπους».

Δείτε τη δήλωση:

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες