ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μοροπούλου από Λάρισα: Η αποκατάσταση του Πανάγιου Τάφου, έργο που ένωσε όλο τον κόσμο – Τι είπε στην εκδήλωση του ΤΕΕ (φωτό – βίντεο)

«Το μνημείο και το έργο, η αποκατάσταση του ιερού κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου» ήταν το θέμα εκδήλωσης που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λάρισα από το Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Κεντρική ομιλήτρια στην αίθουσα «Ιωάννης Βαρνάς», στην έδρα του Τμήματος, ήταν η Ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Επικεφαλής Διεπιστημονικής Ομάδας Έργου και Μέλος της Δ.Ε. ΤΕΕ κ. Τώνια Μοροπούλου.

Σε δήλωσή της η κ. Μοροπούλου τόνισε πως “πρόκειται για ένα έργο που ανήκει στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα”. Πρόσθεσε δε, ότι “είναι ένα έργο που αποτέλεσε μεγάλη τεχνική, πολιτική, πολιτιστική και θρησκευτική πρόκληση, σε ένα μνημείο που ενώνει. Ένωσε όλο τον κόσμο, όχι μόνον τον Χριστιανικό, αλλά έγινε και με την άνοχή άλλων θρησκειών, του Ιουδαϊσμού και του Μωαμεθανισμού, με τη συνέργεια του κράτους του Ισραήλ, με τη συμβολή της αρχής των Παλαιστινίων λκαι του βασιλιά της Ιορδανίας, που εγγυάται την ασφάλεια των προσκυνημάτων στην Αγία Γη.”

Δείτε τι είπε:

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός από την πλευρά του έκανε λόγο για μία ξεχωριστή ημέρα, αλλά και για ένα «ανεπανάληπτο έργο» στον Πανάγιο Τάφο.

Δείτε τι δήλωσε:

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος και ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Νίκος Παπαγεωργίου.

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες