ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Διαμαρτυρία φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενάντια στην έξωση συμφοιτητών τους από τις εστίες (φώτο – βίντεο)

“Δεν θα επιτρέψουμε να διώξουν κανέναν φοιτητή από τις εστίες”. Με αυτό το σύνθημα ο Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών Λάρισας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα παράσταση διαμαρτυρίας, δηλώνοντας την αντίθεση τους στο νέο κανονισμό των εστιών που θέτει ως προϋπόθεση την συμπλήρωση 15 διδακτικών μονάδων μόνο στο χειμερινό εξάμηνο ώστε να μπορείς να είσαι δικαιούχος στέγασης το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Οι φοιτητές βρέθηκαν στο κτίριο της Πρυτανείας, εκεί όπου παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματά τους, ζητώντας άμεσα συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και τον υπεύθυνο της φοιτητικής μέριμνας Γιάννη Θεοδωράκη, προκειμένου να μπορέσουν να βρούνε μία λύση, προτού σημαντικός αριθμός φοιτητών βρεθεί εκτός εστιών.

Ακόμη, η πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου εστιών κ. Πολυξένη Μήτκα προανήγγειλε συνέχεια των διαμαρτυριών τους, καθώς την ερχόμενη Τρίτη προγραμματίζουν να διατρανώσουν τα αιτήματα τους τόσο στο δήμο Λαρισαίων όσο και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την κινητοποίηση:

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Τσέτσιλας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες