ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Θρίλερ» στην Premier League: Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ στη «μάχη» του 21ου αιώνα

Η «μάχη» για τον τίτλο στην Premier League τη φετινή σεζόν έχει εξελιχθεί σε ένα «θρίλερ», που θα κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο λεπτό της 3ης αγωνιστικής. Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ παλεύουν στην πιο συναρπαστική μονομαχία όλων των εποχών για τον τίτλο στο Νησί και με πέντε αγωνιστικές να απομένουν τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Οι πολίτες μπορεί να κρατούν την τύχη στα χέρια τους, καθώς έχουν 80 βαθμούς, όμως ποιός μπορεί να ξεγράψει την «αρμάδα» του Γιούργκεν Κλοπ, που επέστρεψε από το -11 στο -1 και πήρε ισοπαλία στο Etihad;

Οι δυο υπερομάδες που διεκδικούν και την πρόκριση τους στον τελικό του Champions League (η Λίβερπουλ κυνηγάει ιστορικό quadrable με πρωτάθλημα, Champions League, Κύπελλο και Λιγκ Καπ) μετά το μεταξύ τους ντέρμπι πριν δυο βδομάδες (2-2) έχουν μόνο νίκες και φαίνεται πως θα κρατήσουν το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό με τα τωρινά δεδομένα Σίτι και Λίβερπουλ να μην χάσουν ούτε βαθμό μέχρι το τέλος, κάτι που αυτόματα σημαίνει ότι θα πανηγυρίσουν την κούπα ο Πεπ Γκουαρντιόλα και οι πολίτες. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε η Σίτι φιλοδώρησε με πέντε τέρματα τη Γουότφορντ (5-1), ενώ η Λίβερπουλ είχε πιο δύσκολο έργο που όμως το έφερε εις πέρας, επικρατώντας με 2-0 της μισητής συμπολίτισσας Έβερτον.

Πλέον, απομένουν πέντε ματς για τους δυο «μονομάχους» με τη Μάντσεστερ Σίτι θεωρητικά πάντα να έχει λίγο πιο εύκολο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, και οι δυο θα δώσουν τρία ματς εκτός έδρας και δυο εντός, με τη Λίβερπουλ όμως να έχει πολύ δύσκολα εντός, αφού θα αντιμετωπίσει την Τότεναμ που «καίγεται» για την τετράδα και τη Γουλβς, που προσπαθεί να βρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

H βαθμολογία στην κορυφή της Premier League μετά από 33 αγωνιστικές:

1. Μάντσεστερ Σίτι 80
2. Λίβερπουλ 79

Το πρόγραμμα της Λίβερπουλ μέχρι το φινάλε:

30/4: Νιούκαστλ (εκτός)
7/5: Τότεναμ (εντός)
10/5: Άστον Βίλα (εκτός)
Δεν έχει οριστεί: Σαουθάμπτον (εκτός)
22/5: Γουλβς (εντός)

Το πρόγραμμα της Μάντσεστερ Σίτι μέχρι το φινάλε:

Δεν έχει οριστεί: Γουλβς (εκτός)
30/4: Λιντς (εκτός)
8/5: Νιούκαστλ (εντός)
15/5: Γουέστ Χαμ (εκτός)
22/5: Άστον Βίλα (εντός)

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις