ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βαριά ήττα της Εθνικής από τη Γερμανία (40-11)

Φυσιολογική ήττα από τη Γερμανία με 40-11 (ημίχρονο 19-5) γνώρισε η εθνική ομάδα χάντμπολ των γυναικών, σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική του 3ου προκριματικού ομίλου του EURO 2022 που διεξήχθη στην πόλη Αλμέρε της Ολλανδίας. Με το αποτέλεσμα αυτό, η «νατσιονάλμανσαφτ» πήρε το «εισιτήριο» για την τελική φάση, στην οποία έχει ήδη προκριθεί από το γκρουπ η Ολλανδία.

Πρώτη σκόρερ της εθνικής αναδείχθηκε η Χατζηπαρασίδου με τέσσερα τέρματα, ενώ η Γερμανία είχε ως «αιχμή του δόρατος» τη Στοκσλέντερ με έξι γκολ, αλλά και τις δύο τερματοφύλακές της σε πολύ καλό… βράδυ. Η Ροχ με 57% σε ποσοστό επεμβάσεων (8/14 αποκρούσεις) και η Βάχτερ με 60% (9/15) κατέβασαν… ρολά στη γερμανική εστία και βοήθησαν τη Γερμανία να πανηγυρίσει μια εύκολη νίκη.

Η εθνική ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά την Κυριακή του Πάσχα (24/4, 17:00), αντιμετωπίζοντας την Ολλανδία στην πόλη Αλμέρε.

Η «γαλανόλευκη» προσπάθησε να απειλήσει από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ωστόσο η Ροχ έδειξε από την αρχή ότι βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση, με αποτέλεσμα να «εξουδετερώσει» τους περισσότερους… κινδύνους για την εστία της. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα «πάντσερ» προηγήθηκαν 10-2 στο 14΄, με τη Γερμανίδα γκολκίπερ να μετράει 75% σε ποσοστό επεμβάσεων (6/8 αποκρούσεις).

Η Κυρικλίδου είχε «ανοίξει το σκορ» για την εθνική, ωστόσο η «νατσιονάλμανσαφτ» ανέκτησε το προβάδισμα και προηγήθηκε 5-1 στο 6΄, ενώ, μετά τα γκολ των Ζυγούρα και Χατζηπαρασίδου, με τα οποία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μείωσε σε 10-4 στο 16΄, ακολούθησαν επτά «αναπάντητα» τέρματα από πλευράς Γερμανίας που ανέβασε το υπέρ της προβάδισμα στο 17-4 στο 26΄.

Η Χατζηπαρασίδου μείωσε σε 17-5, ωστόσο η Γερμανία πέτυχε τρία διαδοχικά γκολ και προηγήθηκε 20-5 στο ξεκίνημα του β΄ μέρους. Με δύο τέρματα της Νικολίνας Κεπεσίδου και ένα της Ζυγούρα, η «γαλανόλευκη» μείωσε σε 20-8 στο 34΄, αλλά τα «πάντσερ» αντέδρασαν και με νέο σερί 8-0 «εκτόξευσαν» το υπέρ τους προβάδισμα στο +20 (28-8) στο 45΄, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

ΕΛΛΑΔΑ (Παναγιώτης Μεσσήνης): Μ. Κεπεσίδου, Χατζηπαρασίδου 4, Μεντεσίδου, Ζενελη, Αμβροσιάδου, Ζυγούρα 2, Μακρή, Κυρικλίδου 2, Τσικνάκη, Ν. Κεπεσίδου 2, Σεβδίλη 1, Κερλίδη, Στουγιαννίδου, Αργυροπούλου, Καραχαρίση, Καραμάνου.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Μάρκους Γκάουγκις): Γκρίσεελς 5, Κουίστ 1, Αντλ 2, Σμιτς 4, Πέτερσεν 4, Ροχ, Τσότσκε 2, Σίρμερ 1, Βάιγκελ 3, Βάχτερ, Μίχαλτσικ 1, Μάιντχοφ 4, Λάουενροτ 3, Μπέρεντ 4, Σούλτσε, Στοκσλέντερ 6.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις