ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεχωριστή μουσική βραδιά στο Δημοτικό Ωδείο με το QuartettOrfeo της Ρώμης και έντονο… Λαρισινό στοιχείο (φωτό – βίντεο)

Μία ξεχωριστή βραδιά με πρωταγωνιστές τους Λαρισαίους μουσικούς Ιωάννα Σιοπούδη, πιάνο και Γιώργο Σιοπούδη, βιολί, θα λάβει χώρα το Σάββατο 19 Μαρτίου στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μουσικότροπο.

Πρόκειται για ένα απαιτητικό πρόγραμμα με το Κουαρτέτο εγχόρδων Νο. 1 του Εϊτόρ Βίλα – Λόμπος, καθώς και το Κουιντέτο για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων σε φα ελάσσονα του Σεζάρ Φρανκ.

Έντονη ερμηνεία, πυκνός και εκφραστικός ήχος… Αυτά χαρακτηρίζουν το “QuartettOrfeo” στις διάφορες συναυλίες του ανά τη Γηραιά Ήπειρο. Το σύνολο ιδρύθηκε στην Ρώμη από τέσσερις μουσικούς που πάντα είχαν την επιθυμία να παρουσιάσουν ένα φάσμα έργων που εκτείνεται από το κλασικό έως το σύγχρονο ρεπερτόριο και να ανοίξουν δρόμους, μέσα από τους οποίους οι σύγχρονοι συνθέτες μπορούν να δουν νέες προοπτικές.

Στα ιδρυτικά μέλη ανήκει ο Λαρισαίος βιολονίστας Γιώργος Σιοπούδης, ενώ θα συμπράξει με το μουσικό σύνολο η αδερφή του διακεκριμένη πιανίστα Ιωάννα Σιοπούδη, στο απαιτητικό κουιντέτο για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων σε φα ελάσσονα του Σ. Φρανκ.

“Το Μουσικότροπο εξελίσσεται σε φεστιβάλ ξενιτεμένων ταλέντων της Λάρισας” είπε μεταξύ άλλων χαριτολογώντας ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας.

Δείτε τι είπε ο κ. Σάπκας: 

Δείτε τι είπε ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κ. Λενούτσος:

Δείτε τι είπε ο Λαρισαίος βιολονίστας κ. Σιοπούδης:

Το “QuartettOrfeo” έχει λάβει μέρος στα σημαντικότερα μουσικά φεστιβάλ της Ιταλίας όπως το “Livorno Music Festival”, “Stagione Borgiana of Nepi”, “Estate Romana”, ακροατήριο και κριτικοί του αποδίδουν ομόφωνα τον χαρακτηρισμό της “πολύ ενδιαφέρουσας πρότασης συνόλου μουσικής δωματίου των καιρών μας”.

Συνεργάζεται τακτικά με την “Orchestre Symphonique du Mont-Blanc” και την “Mission Chamber Orchestra”. Από το 2014 έχει αφιερώσει μέρος της δραστηριότητάς του στην καθοδήγηση νέων μουσικών, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος της ορχήστρας νέων της Ρώμης “Archi Accademia Nova”. Επίσης συνεργάστηκε με την Pop-Blues τραγουδίστρια Rossana Casale για την ηχογράφηση του δίσκου-αφιερώματος στον Giorgio Gaber “Il signor G e l’amore”, όπως και με την δισκογραφική εταιρεία “Brilliant classics” για την ηχογράφηση του δίσκου-αφιερώματος στον Astor Piazzola “El otro Astor” μαζί με τον κιθαρίστα Alessio Nebiolo. Ηχογραφεί τακτικά soundtracks για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές της Ιταλίας και Ελβετίας, συχνά, με τα μέλη του ως σολίστες.

Το “QuartettOrfeo” είναι μέλος του “MusicFor” μέσω του οποίου αφιερώνει μέρος από τις μουσικές του δραστηριότητες για την στήριξη και ανάπτυξη της μουσικής σε φτωχές περιοχές του κόσμου συνεισφέροντας στην δημιουργία μουσικών σχολών. Με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν κοντά στη μουσική αλλάζοντας έτσι την αντίληψή και τις προοπτικές της ζωή τους.

Με το εξαιρετικό κουαρτέτο, θα συμπράξει η διακεκριμένη πιανίστα, καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας Ιωάννα Σιοπούδη.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες